Besplatne radionice animiranog filma, odnosno TV reportaže održat će se od 2. do 6. srpnja u Varaždinu, u prostorijima Filmsko-kreativnog studija VANIMA, a namijenjen su djeci i mladima od 7 do 16 godina

Izvor: VANIMA

I ovog ljeta udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira Ljetne filmske radionice koje će biti održane od 2. do 6. srpnja ​u prostorijama udruge u Varaždinu, odnosno u Centru za mlade Varaždin na adresi Petra Preradovića 4.

Radionicu animiranog filma vodit će voditelji VANIME Dubravka Kalinić Lebinec i Hrvoje Selec. Namijenjena je djeci od 7 do 12 godina, a polaznici će napraviti kratku minijaturu na istu temu. Ova radionica je već popunjena u jako kratkom roku, no još uvijek ima mjesta u radionici TV reportaže.

Lica od skica: radeći ovaj animirani film, djeca su istraživala svoje emocije

Radionicu TV reportaže vodit će voditeljica VANIME Ana Sever i Benjamin Guillet-Revol, koji je završio filmsku produkciju na SEA Institutu u Briselu. Oni će polaznike naučiti filmske osnove, ali i napraviti zajedničku TV reportažu, a za sudjelovanje u radionici mogu se javiti zainteresirana djeca i mladi od 13 do 16 godina.

Program financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Varaždin, a održava se u sklopu programa “Ljeto u Varaždinu”.

U filmske radionice besplatno se mogu uključiti zainteresirana djeca i mladi od 7 do 16 godina. Broj polaznika je ograničen, a prijave traju do 24. lipnja. Roditelji svoju djecu mogu prijaviti putem maila: vanima@vanima.hr ili putem mobitela 091/917-7666 (Ana Sever). Polaznici će ostale informacije dobiti po završetku prijava, nakon formiranja grupa.

‘Kad imaju slobodu, mladi animatori bave se i kontroverznim temamama’