U Zagrebu, Prelogu i Sinju djeca i mladi tijekom ljeta imaju priliku provesti tjedan dana na cjelodnevnim filmskim radionicama Frooom!, a za prvi dan praznika organizirana je besplatna projekcija obiteljskog filma ‘Ljeto u Brooklynu’ u kinu Europa

Izvor: FROOOM!

Frooom! filmska radionica djeci i roditeljima na prvi dan praznika, 16. lipnja u kinu Europa poklanja besplatnu projekciju dva filma na matineji u 11 sati.

Na programu su kratkometražni film iznenađenja i dugometražni igrani film za mlade Ljeto u Brooklynu (Little Men). U njemu složenu priču o ljetnim praznicima i pravom prijateljstvu utjelovljuju Theo Taplitz i Michael Barbieri kao protagonisti, a prate ih Greg Kinnear, Jennifer Ehle te čileanska kazališna prvakinja Paulina Garcia. Ovaj lijep obiteljski film nastao pod krošnjom Magnolija produkcije našao se prošle godine u službenoj selekciji slavnih festivala poput Sundance i Berlina, a osvojio je i nagradu Deauville film festivala.

Prilika je to i da saznate više o filmskim radioncam za djecu i mlade Frooom!, koje se održavaju u Zagrebu i diljem Hrvatske već osam sezona, a filmovi nastali na njima već su obišli brojne festivale dječjeg stvaralaštva u Hrvatskoj i u svijetu.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju

Frooom filmske radionice koncipirane su kao jednotjedni cjelodnevni obrazovni moduli koji zajedno sa svojim polaznicima rastu od početnog preko naprednog do majstorskog Froooma. Radionice su namijenjenje djeci i mladima od 8 do 16 godina, a više o programu možete naći na www.froooom.eu.

Otvorene su prijave za pet termina jednotjednih ljetnih radionica u Zagrebu te po jedan u Sinju i Prelogu.

Cjelodnevne radionice 9 do 15 sati, uz mogućnot dolaska od 8 i odlaska do 16 sati, u Zagrebu se održavaju u Osnovnoj školi S. S. Kranjčević, Bogišićeva 13, od 17. do 30. lipnja, od 02. do 13. srpnja te od 27. do 31. kolovoza; u Prelogu u Gradskoj knjižnici i gradskom kinu Prelog i u Sinju u Kulturno umjetničkom središtu i gradskom kinu Sinja od 27. do 31. kolovoza.

Frooom! organizira nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba Bacači sjenki, koja je u svom 17-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta.

Frooom podržavaju Ministarstvo kulture RH, HAVC, Agencija za elektroničke medije, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Zagreb, Grad Rijeka, Grad Komiža, Grad Koprivnica, Grad Prelog te mnogi drugi. Bacače Sjenki podržava Zaklada kultura nova.

Dječja ratna komedija i drugi neobični filmovi nastali na radionicama Frooom!