Od kraja siječnja do sredine svibnja vikendima će se u zagrebačkoj Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz održavati radionice na kojima će djeca usvajati znanja iz tehnike snimanja i povijesti filma, scenaristike, montaže, video mappinga…

Izvor: Frooom!

Udruga Bacači sjenki sa svojom interdisciplinarnom filmskom radionicom za djecu i mlade Frooom! proširila je ponudu na cijelu školsku godinu, vikend radionicama pod imenom Frooom Val.

Kako stoji u njihovoj najavi, “mali sadašnji i budući Frooomovci svoja znanja iz tehnike snimanja i povijesti filma, scenaristike, montaže, video mappinga mogu produbljivati, istraživati, preispitivati i nadograđivati svakoga vikenda. Od kraja siječnja do sredine svibnja 2018. Frooom Val vikendima odgovor je na učestala pitanja i potrebe djece i roditelja da uobičajenom školskom kurikulumu dodaju novu izvanškolsku aktivnost. Sadržajno se ne razlikuje od Froooma kakvog ga dosad znamo – i dalje je on dobri stari interdisciplinaran, dinamičan i prokleto zabavan Frooom s famoznim pitanjem koje nam postavlja – Što ne vidimo gledajući film?

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju

Frooom Val će se održavati kroz šest dana, odnosno tri vikenda: subotama od 9 do 15 i nedjeljama od 9 do 13 sati, u Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz, Račkoga 4, u Zagrebu:

  1. val: 27.-28. siječnja; 3.-4.veljače te 10.-11.veljače
  2. val: 3.-4. veljače; 10.-11. veljače te 17.-18.veljače
  3. val: 10.-11.veljače; 17.-18. veljače te 24. i 25. veljače
  4. i tako dalje…sve do uskršnjeg Frooom-a (2.-6. travnja)

Voditelji su Boris Bakal (glumac i redatelj, intermedijalni umjetnik), Vedran Senjanović (diplomirani novinar i filmski autor), Stipe Bagarić (defektolog i pedagog), Ivana Bandić (psihologinja), Lidija Kraljić (glumica i lutakarica), Anja Pletikosa (scenaristica, prevoditeljica i dramaturginja), Dalija Dozet (redateljica i filmska autorica), Dea Jagić (nagrađivana autorica animiranih filmova), Veno Mušinović (redatelj, glumac, svjetski putnik i profesor filozofije), Bojana Burnać (dokumentaristica i roniteljica na dah), Nada Kovačević (glumica i dramski pedagog), Lea Mileta (montažerka), Jakov Čuveljak (dramski pedagog i glumac), Karlo Vorih (snimatelj i montažer), Ines Pletikos (dokumentaristica), Tomislav Tukša (operni pjevač i filmski tehničar), Martin Šatović (snimatelj i tehničar kazališne rasvjete) te mnogi drugi.

Prijavite svoje dijete na jedan od valova vikend Froooma do 10.1. i ostvarite popust od 100 kuna. Puna cijena šestodnevne radionice iznosi 780 kn. Prijave se primaju na frooom.filmskaradionica@gmail.com te na stranici www.frooom.eu. Ako želite znati više, posjetite Facebook stranicu Froooma i Vimeo profil Bacača sjenki.

Frooom! u Zagrebu financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Agencija za elektroničke medije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura Nova te Grad Zagreb, a ne bi bio moguć bez dugogodišnjih partnera Osnovne škole Dr. Ivan Merz, Kina Europa, Kina Tuškanac te Hrvatskog filmskog saveza. Dio programa se odvija i kroz suradnju Saveza udruga Clubture.

Dječja ratna komedija i drugi neobični filmovi nastali na radionicama Frooom!