Treći ciklus Filmskog labirinta, koji će voditi filmski redatelj Boris Vuković, počinje 17. prosinca 2022., a prijave traju do 14. prosinca. Radionice su besplatne i namijenjene osobama starijima od 54 godine

Izvor: Bacači sjenki

Bacači sjenki nastavljaju s projektom Filmski labirint kroz treći ciklus filmskog opismenjavanja odraslih osoba starijih od 54 godine. Na prethodna dva ciklusa sudjelovalo je ukupno 28 polaznika.

“Filmski labirint je toliko zabavan, a opet poučan. Naučila sam neke stvari koje do sada nisam znala i to na jednostavan način. Prepičala sam prijateljici iz Zadra kako sve izgleda i kaže kako će nam se pridružiti u trećem ciklusu. Jedva čekam”, govori Nada, 67-godišnja umirovljenica iz Zagreba, polaznica prve dvije radionice.

Treći ciklus pripremio je Boris Vuković, mladi hrvatski filmaš, književni komparatist i filmski redatelj. Kroz fokus na odnos zbilje i fikcije u filmu istraživat će se filmski rodovi te kako se oni međusobno razlikuju, kako odabrati filmski rod za određeni scenarij i otkriti poveznice s drugim filmovima i umjetničkim djelima, odnosno kako tema oblikuje film. Polaznici će doznati što je zapravo metafilm, što je lažni dokumentarac i kako se on razlikuje od onog pravog.

Radionice su besplatne, dok je broj polaznika po ciklusu ograničen na 15.

Treći Filmski labirint – online radionice počinju 17. prosinca 2022., a prijaviti se možete do 14. prosinca putem obrasca na poveznici: https://forms.gle/VwJgFXjy2xNTxjvg6

Nakon prijave, polaznici dobivaju ulaz u posebno osmišljenu browser-aplikaciju. Svaki polaznik dio Labirinta prolazi sam, dok dio zadataka obavlja u suradnji s ostalim polaznicima, uz stalno stručno mentorstvo voditelja radionica.

Više o Filmskom labirintu saznajte OVDJE.

Priručnik o internetu i društvenim mrežama za osobe treće životne dobi