Na Rodinoj besplatnoj online radionici u utorak, 19. siječnja od 18 sati razgovarat će se o navikama djece predškolske dobi pred ekranima te o načinima kako im pomoći da odrastu u sigurne i odgovorne korisnike digitalnih uređaja i sadržaja

Izvor: roda.hr

Udruga RODA – Roditelji u akciji organizira online radionicu “Internet i vaše dijete” koja će se održati u utorak, 19. siječnja od 18 sati na Zoom platformi, a namijenjena je roditeljima djece predškolske dobi.

Razgovarat će se o navikama djece predškolske dobi pred ekranima te o načinima kako pomoći djeci da odrastu u sigurne i odgovorne korisnike digitalnih uređaja i sadržaja.

Cilj radionice je osvijestiti kod roditelja zamke korištenja ekrana kao dadilja, te ponuditi rješenja (ili zajednički doći do novih) kako stvoriti obiteljsko okruženje koje ne potiče pretjerano korištenje ekrana.

Postoji li veza između korištenja mobitela i ispada bijesa kod djece?

Za dječje usvajanje osnovnih koncepata odgovornog i sigurnog sudjelovanja u digitalnom svijetu, ključne su odrasle osobe koje brinu o njihovom odrastanju, a najvažniju ulogu svakako igraju roditelji. Roditeljske navike korištenja digitalnih uređaja i sadržaja, razina osviještenosti o izazovima i opasnostima koje digitalni svijet donosi za djecu, utječu na obiteljske navike te na način na koji će i djeca sudjelovati u digitalnom svijetu.

“Ovom online radionicom želimo naglasiti da su teme sigurnog i odgovornog korištenja interneta djece neodvojive od odgovornog roditeljstva koje nam je svima cilj. Ove teme nužno je u odgoj uključiti što ranije, kada djetetu prvi put u ruke date digitalni uređaj. Od prvih koraka u digitalnom svijetu, ne dozvolite da dijete odgajaju uređaji i dostupni sadržaji, a kasnije i vršnjaci. Jer, najučinkovitija sigurnosna zaštita u digitalnom okruženju upravo su educirano i osviješteno dijete te informirana, angažirana podržavajuća odrasla osoba, uz koju dijete otkriva digitalni svijet“, poručuju iz Udruge RODA.

Za radionicu se možete prijaviti putem Google obrasca do 18. siječnja u 20 sati.

Digitalne vještine kojima trebamo podučavati djecu već od vrtića

Foto: Andi Graf from Pixabay