Natječaj Hrvatskog autokluba na temu ‘Sigurnosni pojas u prometu’ otvoren je do 15. travnja, a prijaviti se mogu filmske skupine ili mladi filmaši u dobi do 24 godine s filmovima bilo kojeg filmskog roda, vrste i žanra, trajanja do 2 minute

Izvor: hak.hr

Hrvatski autoklub (HAK) raspisuje Natječaj za izradu filma na temu “Sigurnosni pojas u prometu”.

Natječaj se organizira u svrhu promicanja sigurnosti u prometu i korištenja sigurnosnog pojasa kao sastavni dio projekata “10 Zlatnih pravila u prometu”, koji HAK realizira u sklopu suradnje s Fédération Internationale de l’Automobile, i “KLIK – sigurnosni pojas, navika odgovornog ponašanja u prometu” koji HAK realizira u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Cilj natječaja je poticanje audiovizualnog stvaralaštva mladih, a filmovi mogu biti bilo kojeg filmskog roda, vrste i žanra, trajanja do 2 minute.

Nakon provedbe natječaja HAK stječe pravo korištenja nagrađenog filma isključivo u obrazovne i informativne svrhe, o čemu se autor nagrađenog filma obvezuje s HAK-om zakljuciti poseban ugovor.

Svoje radove na natječaj mogu prijaviti mladi do navršene 24 godine. Prijavitelj može biti pojedinac ili grupa, a može prijaviti samo jedan rad.

Od ideje do premijere: kako snimiti film u školi

Na temelju odluke posebnog povjerenstva HAK će nagraditi tri filma s 15.000, 10.000, odnosno 7.000 kuna, s tim da se porez i prirez obraćunava i plaća iz iznosa nagrade. Uz to, za sve sudionike natječaja navedene u prijavnici HAK će osigurati prigodne promotivne poklone.

Prijavnice i radove HAK zaprima u digitalnom obliku do nedjelje 15. travnja na e-mail 10zlatnihpravila@hak.hr. Rezultati natječaja bit će objavljeni u svibnju 2018. godine.

Upute, uvjete i pravila natječaja, kao i prijavnicu možete preuzeti na internetskoj stranici HAK-a, a za dodatne informacije i pojašnjenja možete se javiti na e-mail: 10zlatnihpravila@hak.hr.

Kako napisati scenarij za film

Foto: VisualHunt