U Centru za kulturu Čakovec od 5. do 8. ožujka djeca mogu pogledati filmove iz Belgije, Danske, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Švedske, Švicarske i Hrvatske, te sudjelovati na radionicama

Izvor: havc.hr

6. Međunarodna revija filmova za djecu održava se od 5. do 8. ožujka u Centru za kulturu Čakovec, a donosi europske dječje filmove prilagođene uzrastu od 4 do 15 godina. Na programu su prigodni naslovi iz Belgije, Danske, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Švedske, Švicarske i Hrvatske.

Centar za kulturu Čakovec šestu godinu za redom organizira program europskog filma za djecu i mlade u cilju razvoja medijske kulture i osvješćivanja filmske umjetnosti u školama. Prije svake projekcije održava se uvod u gledanje filma te se upoznaje osnovnoškolce s filmološkim i tematskim elementima koje obrađuje. Radionice nakon projekcija održavaju se na Maloj sceni Vinko Lisjak.

Ove će godine na Reviji sudjelovati više od 3 000 učenika iz Čakovca, Nedelišća, Strahoninca, Male Subotice, Murskog Središća, Pribislavca, Domašinca, Macinca, Gornjeg Hrašćana, Ivanovca, Vratišinca i Sv. Martina na Muri.

Cijena ulaznice za organizirani posjet je 15 kuna za sve projekcije. Program Revije možete pronaći na službenim stranicama, a predbilježbe za dolazak te pruzimanje ulaznica dogovaraju se s propagandom Centra za kulturu na broj telefona 040/311 488 ili na mail propaganda@czk-cakovec.hr.

Što sve djeca uče gledajući filmove