Petodnevne filmske radionice za djecu Frooom! u organizaciji udruge Bacači sjenki održavaju se tijekom proljetnih praznika, od 2 do 6. travnja, paralelno u pet hrvatskih gradova

Izvor: Frooom!

Frooom! je inovativni obrazovni program koji se u organizaciji Bacača sjenki, pod sloganom “Što ne vidiš gledajući film” diljem Hrvatske kontinuirano održava od 2012. godine, zapljusnut će djecu u pet gradova u terminu proljetnih školskih praznika od 2. do 6. travnja 2018. godine. Sadržaj Froomovih filmskih radionca osvojio je do sada preko 600 polaznika u dobi od 8 do 16 godina koji su kroz radionički tip druženja prigrlili složeno znanje i vještine medijske i opće kulture, te pojam kritičkog razmišljanja i pametnog organiziranja slobodnog vremena.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju

Mentori Froooma su mahom mladi ljudi koji godinama djeluju na području filma, videa, televizije, kazališta i animacije, stalno istražuju i s njima nikada nije dosadno: Vedran Senjanović, Veno Mušinović, Anja Pletikosa, Sanja Milardović, Dalija Dozet, Nora Krstulović, Ivan Marušić Klif, Nada Kovačević, Stipe Bagarić, Dražen Žerjav, Lea Mileta, Dea Jagić, Bojana Burnać, Tihana Mandušić, Lidija Kraljić, Jakov Čuveljak; te kapetan Frooom! posade Boris Bakal.

Uskršnji Frooom održava od 2. do 6. travnja 2018. se na sljedećim lokacijama:

ZAGREB – Oš Dr. Ivan Merz, Ul. Franje Račkog 4 ili Oš S.S. Kranjčević, Bogišićeva 13

SPLIT – Multimedijalni kulturni centar, Ulica Slobode 28

RIJEKA – Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Studio Kamov, Križanićeva ulica 24

KOMIŽA – Kulturni centar “Ivan Vitić”, Ulica Komiških iseljenika 28

KOPRIVNICA – Pučko otvoreno učilište “Domoljub”, Starogradska ulica 1

Radionice su cjelodnevne. Uz edukativno druženje i igru uključuju kompletno dodatno zdravstveno osiguranje i cjelovit, ukusan topli obrok. Nastava, tj. program radionice počinju u 9 sati. Dolazak djece je između 8 i 9 sati, a odlazak između 15 i 16 sati. Prijavnica te kontakti za sve upite roditelja i staratelja polaznika dostupni su na stranici udruge Bacači sjenki.

Nedavno prikazane Frooom! revije filmskih ostvarenja polaznika u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Komiži, Koprivnici i Prelogu kao kruna rada u sezoni 2016/2017. bile su ujedno prilika za informiranje lokalnih zajednica o uskršnjem Frooomu! u svakom pojednom gradu u kojem će se održati.

Dječja ratna komedija i drugi neobični filmovi nastali na radionicama Frooom!

Bacači Sjenki višestruko su nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 umjetničkih suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Frooom! financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar (od 2012.), Agencija za elektroničke medije; Gradovi Zagreb, Rijeka, Komiža, Koprivnica, Prelog, Zaklada Kultura Nova, Primorsko goranska, Koprivničko križevačka, Splitsko-dalmatinska i Međimurska županija; dio programa se odvija se uz podršku saveza udruga Clubture, a nikako ne bi bio moguć bez podrške partnera: Hrvatski filmski savez, Multimedijalni kulturni centar – Split, Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, udruga Mavena, Kulturno prosvjetno društvo “Sloga”- Pakrac, Zagreb film, kazalište Besa i Društvo Naša Djeca.