KinoKino – Međunarodni filmski festival za djecu održava se od 9. do 15. studenog u online izdanju, tako da u bogatom filmskom i radioničkom programu mogu uživati gledatelji iz cijele Hrvatske, na malim ekranima u svojim domovima

Izvor: KinoKino

U sklopu 18. Zagreb Film Festivala ovog tjedna održava se i 5. izdanje KinoKina, festivala skrojenog po dječjoj mjeri. Festival se prvi put održava u cijelosti online – na platformi kinoeuropa.hr.

KinoKino počinje u ponedjeljak, 9. studenog filmom Jako, jako daleko redateljice Sarah Winkenstette i traje sve do nedjelje, 15. studenog, a gledatelji iz cijele Hrvatske uz kupljene online ulaznice mogu uživati u filmovima iz programa.

Jako, jako daleko: obiteljski film o nošenju s promjenama i toleranciji

Iako neće biti druženja uživo i razgovara o filmovima u kino dvorani, organizatori su pripremili bogat filmski i radionički program te pozivaju sve zainteresirane da iskoristite priliku i pridruže im se ispred malih ekrana u svojim domovima.

Uz šest naslova koji se natječu za nagrade koje dodjeljuju profesionalni i dječji žiri te Nagradu publike, u programu Klasik bit će prikazan film uz koji su mnoge generacije odrastale, Vlak u snijegu Mate Relje. Inkluzivna projekcija ove filmske pustolovine za sve uzraste organizirana je u suradnji s inkluzivnim audio-vizualnim programom udruge Filmaktiv i Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije — Film svima.

‘Vlak u snijegu’ zabavit će i inspirirati i današnju djecu

Svoje online izdanje imat će i najpopularniji popratni program festivala, Moj prvi odlazak u kino, koji će se ove godine prigodno pretvoriti u Moj prvi online festival. Namijenjen najmlađoj publici, od 3 godine na više, ova program u vaše domove donosi selekciju kratkometražnih animiranih filmova bez dijaloga.

Kako bi festivalsko vrijeme bilo ispunjeno ne samo zabavom nego i učenjem, Čejen Černić Čanak, redateljica uspješnog filmskog nastavka o avanturama dječaka Koka Uzbuna na Zelenom Vrhu, održat će radionicu pod nazivom Drugi filmski korak, na kojoj će zajedno s prošlogodišnjim sudionicima radionice Prvi filmski korak nastaviti rad na priči koju su prošle godine zajedno izabrali za daljnji razvoj. U subotu i nedjelju, 14. i 15. studenog od 10 sati, održat će se i radionica Moja prva videoigra, namijenjena djeci od 7 do 13 godina.

U četvrtak 12. studenog u podne, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom održat će se pak interaktivni panel pod nazivom Školska videoteka u novom normalnom zamišljen kao zajednički susret dionika audio-vizualnog i odgojno-obrazovnog sektora s ciljem artikuliranja svih ključnih aspekta problematike dostupnosti kvalitetnih filmova za djecu i mlade te metodičkih materijala za nastavnike u online okruženju.

Panel o filmu u nastavi i predstavljanje novih filmsko-obrazovnih platformi

Na službenoj stranici KinoKino festivala pronađite informacije o programu, rasporedu i o kupovini ulaznica.