Ciklus od tri radionice u organizaciji udruge Restart, namijenjene djeci od 5 do 7 godina, održat će se tijekom tri nedjelje u studenom u Zagrebu. Teme su glazba u filmu, fotografija i video, a sudjelovanje je besplatano, uz prethodnu prijavu

Izvor: Filmska početnica

Radionica Mala filmska početnica namijenjena djeci od 5 do 7 godina, održat će se u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34, tijekom tri nedjelje – 15., 22. i 29. studenog od 10 do 11 sati.

Teme radionica su glazba u filmu, fotografija i video, a vode ih Ivana Đula, Luka Vrbanić, Vanja Babić i Vanda Kreutz.

“Bavit ćemo se stop-motion tehnikom koju ćemo koristiti kako bismo saznali kako se objekti u filmu sami kreću, kao i procesom stvaranja i oblikovanja glazbe za film. Kako bismo prvenstveno osvijestili postojanje, a potom i ulogu glazbe u filmu, slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, bilježiti što čujemo i slušamo, razmišljati o ulozi zvuka u filmu koji pokreće razne emocije kod gledatelja: umiruje, straši, uznemirava, potiče osjećaj mržnje ili simpatije. Na kraju ćemo stvoriti iluziju pokreta te malo po malo od jednog objekta učiniti drugi, mijenjat ćemo im položaje i oblike kako bismo dobili neku svoju priču”, najavljuju voditelji.

Za sudjelovanje se potrebno samo što prije prijaviti. Za prijavu je potrebno preuzeti obrazac na službenim stranicama programa www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi dobivate sve dodatne informacije!

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Kako nastaje animirani film: tradicionalna, stop i 3D animacija