Kroz predavanja i radionice Male škole medijske kulture u Kino klubu Split nastavnici mogu dobiti bolje razumijevanje audiovizualnih medija te naučiti kako snimati filmove s djecom i mladima. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su otvorene do 7. listopada

Izvor: Kino klub Split

Kino klub Split poziva sve zainteresirane nastavnike/ice i profesore/ice hrvatskog jezika i književnosti i likovnog odgoja u osnovnim i srednjim školama koji/e žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija, te ih kasnije uklopiti u nastavne i izvannastavne aktivnosti u školama i svakodnevni rad s djecom i mladima, da se prijave na Malu školu medijske kulture (MŠMK).

Stranica s korisnim materijalima za medijske, filmske i fotoskupine

MŠMK kao izvaninstitucionalni obrazovni program provodit će se kroz nekoliko međusobno povezanih predavanja i radionica okupljajući stručnjake i polaznike koji će, osim teorijskih predavanja, savladati kako praktično raditi kratka audiovizualna djela – filmove i animirane filmove s mladima i djecom.

Održat će se predavanja iz područja Teorije audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Povijesti i analize filma (Dora Baras), Snimanja (Boris Poljak), Animacije i montaže (Natko Stipaničev) i Metodologija rada u nastavi (Ivana Rupić).

Škola će se održavati u razdoblju od 12. listopada do kraja prosinca u prostorijama Kino kluba Split, Ulica slobode 28, Split – te na terenu po potrebi, a raspored će se detaljno dogovoriti s polaznicima, a ako se epidemiološka situacija pogorša, program će se nastaviti odvijati u online okruženju. U sklopu škole prikazat će se i filmovi nastali u produkcijama na različitim radionicama s djecom i mladima.

Sudjelovanje na MŠMK je besplatno, ali je potrebna prijava do 7. listopada 2021. putem obrasca. Broj polaznika je ograničen, i u slučaju povećanog interesa, selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: produkcija@kinoklubsplit.hr.

Projekt su financirali Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatsko društvo redetalja i Grad Split. Projekt se provodi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Hrvatskim filmskim savezom. Rad Kino kluba financiraju Zaklada Kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split. Voditelji projekta su Boris Poljak i Sunčica Fradelić.

Od ideje do premijere: kako snimiti film u školi