Film inspiriran igrom Dungeons & Dragons prikladan je za djecu stariju od 12 godina, a zabavit će i roditelje. Uz puno stiliziranog fantazijskog nasilja i opasnih situacija, film obiluje gegovima i ima veseli ton te je odličan za obiteljsko popodne u kinu

Piše: Iva Brčić

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film Dungeons & Dragons: Čast lopova u kina je doveo svijet igre Dungeons & Dragons. Radi se o igri uloga u kojoj svi surađuju kako bi stvorili zabavnu priču i zanimljive avanture. Film prati tim razbojnika koji moraju raditi zajedno kako bi zaustavili zlog čarobnjaka. Iako se radi o lopovima, likovi su odani jedni drugima i nastoje pomoći zajednici više nego samo sebi.

Ono što možete očekivati je puno stiliziranog fantazijskog nasilja i opasnih situacija. Osim toga film obiluje gegovima i ima veseli ton te je odličan za obiteljsko popodne u kinu.

Film nije sinkroniziran na hrvatski jezik.

Animirani film ‘Loši momci’ pokazuje zašto je važno činiti dobro

Za djecu: 12+.

Za roditelje: Film će svakako zabaviti roditelje, pogotovo one koji vole igrati igre uloga. Također, u filmu ima dosta komentara i doskočica koje djeca vjerojatno neće razumjeti.

Nasilje: U filmu ima puno bitaka i borbi jedan na jedan uz korištenje magije i oružja poput noževa, mačeva i samostrela. Mnogo je opasnih situacija koje dovode do uništenja i smrti (uključujući jednog od glavnih likova).

Zastrašujući prizori: Djeci bi mogle biti zastrašujuće pantere koje hvataju ljude u areni.

Rječnik: Povremeno se koriste grube riječi poput “kopile”, “kučkin sin” i slično.

Seks: Prikazuju se sjećanja glavnog lika koja prikazuju bračni par kako se kratko ljubi i leži u krevetu mazeći se.

Tempo: Normalan.

Animirani film nastao prema videoigri Super Mario