Svaka filmska družina, klub ili pojedinac mogu do 1. lipnja prijaviti svoje filmove na 61. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotru hrvatskog školskog filma, koje će se održati u Zagrebu od 5. do 8. listopada

Izvor: Hrvatski filmski savez

61. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotra hrvatskog školskog filma održat će se u Zagrebu od 5. do 8. listopada 2023.

Reviju i Smotru organiziraju Hrvatski filmski savez i Agencija za odgoj i obrazovanje uz suorganizaciju OŠ Marije Jurić Zagorke i Narodnog sveučilišta Dubrava.

Prijave su otvorene do 1. lipnja 2023. Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju i Smotru prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV-reportaža, film slobodnog stila i radionički film.

U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni videoradovi koji sadrže više filmskih rodova, videospotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koja se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije. U kategoriji radioničkog filma involviranost voditelja je puno veća od angažmana samih polaznika.

Radovi se prijavljuju online na poveznici https://revijadjece.hfs.hr/prijavnica-2023

Želite li i vi biti dio najvećeg dječjeg događaja godine, prijavite svoje radove najkasnije do 1. lipnja 2023.

Više informacija:  https://revijadjece.hfs.hr/

HFS i HAVC školskim filmskim družinama dodjeluju skoro 40 tisuća eura