U organizaciji Kinematografa Dubrovnik, Udruge Luža i Ljetne škole filma Šipan prošlog tjedna održan je Dubrovnik Film Festival. Pogledajte tko je dobio nagrade u 10 festivalskih kategorija

Izvor: DUff

Dodjelom nagrada i projekcijom nagrađenih filmova u nedjelju 22. listopada završio je ovogodišnji, šesti po redu DUff, festival filmskog stvaralaštva djece i mladih Mediterana. Organizatori – Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan čestitali su svim sudionicima na trudu i radu u stvaranju sjajnih filmskih uradaka.

Dubrovnik Film Festival šesti put okuplja mlade filmaše iz zemalja Mediterana

Od utorka 17. listopada djeca i mladi, ali i oni malo veći, u Dobrovniku su mogli uživati u premijernim naslovima, radionicama, sjajnom popratnom programu, izletu na Lokrum, te je tako stigla i nedjelja – dan za dodjelu nagrada i oproštaj do sljedećeg DUffa.

10 festivalskih nagrada

Glavni žiri koji su činili Ahmed El. Ashwah, Andrea Štaka i Marijana Jakovljević dodjelio je osam nagrada:

U kategoriji Animirani film do 15 godina nagrada je pripala filmu Le mutande di orso bianco u produkciji Associazione Avisco iz Italije, a u kategoriji od 16 do 20 godina Svenu Balenu iz FKVK Zaprešić za uradak Dr. Sveznalica.

U kategoriji dokumentarnih filmova do 15 godina, nagradu je osvojio uradak Nakon 15 Ivone Jakovljev iz Medijske grupe OŠ dr. Ivana Novaka iz Macinca, dok je u kategoriji do 20 godina nagradu dobio uradak Spavači izgubljene svakodnevnice Larise Šmitran s Akademije likovnih umjetnosti.

U kategoriji igranog filma do 15 godina, nagradu je dobio Otkačeni otok, Ljetne škole filma šipan, a special mention film Šaptač JU Prve osnovne škole Srebrenik iz BIH. Igrani film Bele kopalke Lane Bregar iz Slovenije najbolji je film u ovoj kategoriji u rasponu od 16 do 20 godina, dok je u kategoriji Open najbolji Orao i lisica Viktora Mršića iz ‘Recycle Bin Muviez’. U istoj kategoriji special mention dobio je uradak Intangible Hrvoja Bazine iz Pecara filma, BIH.

medijska-pismenost-duff-2017-nagrade

Jedna od najljepših nagrada, ‘Djeca biraju’ otišla je u ruke OŠ Antun Nemčić Gostovinski za film Proxima B.

Nagrada publike otputovala je u Italiju, u Scuola Secondaria 1 grado Dante Alighieri iz Barija, za film Cambia Menti, dok je Grand Prix otputovao pak u Portugal – za animirani Pelas ruas do barredo grupe ANILUPA /EB Alegria School.