Ako želite naučiti kako gledati film i obogatiti svoje kritičke vještine, prijavite se na radionicu Digitalne filmske naSTAVe, koja će se održati od 21. do 25. veljače u suradnji sa Zagreb Film Festivalom i platformama croatian.film i Kino Europa Online

Izvor: HFS online

Projekt HFS online koji Hrvatski filmski savez provodi u partnerstvu s udrugom Blank filmski inkubator, nastoji pomicati granice kreativne i tehničke vizije vodeći se tezom da film i filmsko obrazovanje igraju ključnu ulogu u osjećaju zajedništva i uključenosti u društvo. Ovim projektom, u tri radionice, djeca i mladi mogu steći znanja i vještine koje ih čine konkurentnijima na tržištu rada, dok stariji od 54 godine u preostalim trima programima pronalaze zajedništvo te aktivno sudjeluju kao kritičari, komentatori i stvaratelji boljeg društva.

Šest besplatnih online filmskih radionica za mlađe od 25 i starije od 54

Digitalna filmska naSTAVa jedna je od triju radionica za mlađe od 25 godina, a prvi ciklus održat će se od 21. do 25. veljače. Polaznici će gledanjem različitih, umjetnički relevantnih filmskih djela naučiti interpretirati i analizirati filmove, što podrazumijeva da će, osim teorijskih znanja, naučiti kritički promišljati i samopouzdano izražavati stavove.

Prvi ciklus održat će se u suradnji s platformama croatian.film i Kino Europa Online. Platformu croatian.film pokrenula je 2018. godine Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival u svrhu razvoja i nadogradnje nacionalnog natjecateljskog programa kratkometražnog igranog filma Kockice i s ciljem promocije hrvatskog filma, informiranja o domaćoj kinematografiji te širenja i jačanja dostupnosti domaćeg filma velikom krugu gledatelja i filmskih djelatnika iz zemlje i inozemstva. U sklopu platforme nalazi se više od 250 filmova.

Online platforma za gledanje hrvatskih kratkih filmova

Kino Europa Online platforma je za gledanje suvremenog međunarodnog autorskog filma, koji je od 2008. do 2019. godine činio okosnicu programa zagrebačkog kina Europa. Nakon zatvaranja kina Europa ovom platformom nastoji se umanjiti prazninu nastalu prekidom programa, ali i održati kontinuitet dostupnosti kvalitetnog filmskog programa.

Ako želite naučiti kako gledati film, na što obratiti pozornost i, naravno, obogatiti vlastite kritičke vještine, prijavite se na radionicu Digitalne filmske naSTAVe. Prijave za prvi ciklus u veljači otvorene su do 18. veljače pa požurite!

Za detalje oko ostalih filmskih radionica, posjetite internetsku stranicu projekta gdje su već moguće i preliminarne prijave za ostale radionice.

Ako imate dodatnih pitanja i ne želite izgubiti mjesto na radionicama, javite se mailom na martina.kolaric@hfs.hr

Ovi mladi ljudi praznike su proveli učeći o filmu