Pogledajte prilog Televizije Student u kojem stručnjaci iz različitih institucija govore o problemu nasilja na internetu i društvenim mrežama

Izvor: Televizija Student

“Cyberbullying se više ne može ignorirati”, poručuje doc. Igor Kanižaj s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu u ovom prilogu snimljenom na Okruglom stolu na temu Izazovi suočavanja s elektroničkim zlostavljanjem u Hrvatskoj, održanom u sklopu Komunikološke škole Matice hrvatske 2013.

O tada aktualnom slučaju Facebook grupe Vinkovačke kurve govori Marija Renić iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, koja je i sama bila žrvta elektroničkog nasilja. Marija Crnković, psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, opisuje moguće znakove cyberbullyinga. O sigurnosti djece na internetu i društvenim mrežama govori i Vinko Filipović, tadašnji ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, koji naglašava odgovornost roditelja, a prof. Krešimir Mikić s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu kaže da je najveći problem medijske pedagogije zašto djeca toliko vjeruju internetu i Facebooku.

Kako se osjećaju žrtve elektroničkog nasilja i gdje je izlaz

Foto: iStock