Radionica dokumentarnog filma pod vodstvom Marinka Marinkića, člana multimedijalnog centra Studio kreativnih ideja Gunja, održat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac tijekom proljetnih praznika, od 11. do 15. travnja, svaki dan od 10 do 14 sati

Izvor: Hrvatski filmski savez

Još uvijek traju prijave za proljetni ciklus Filmske naSTAVe u Tuškancu! Uz program za srednjoškolce, studente, nastavnike i profesore i ovaj je ciklus obogaćen prilagođenim radioničkim sadržajima za mlađe dobne skupine.

Filmska nastava tijekom proljetnih praznika

U vrijeme trajanja proljetnog ciklusa, za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole organizirana je petodnevna radionica dokumentarnog filma. Polaznici će se na radionici teorijski i praktično upoznavati s dokumentarnim filmom, pogledati i analizirati primjere te snimiti i vlastitu filmsku vježbu kroz grupni rad. Voditelj radionice je Marinko Marinkić, član multimedijalnog centra Studio kreativnih ideja Gunja.

Radionica će se odvijat od 11. do 15. travnja 2023. od 10 do 14 sati u kinu Tuškanac. Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete na poveznici.

Radionički programi Filmske naSTAVe zamišljeni su kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera i rada na terenu. U takvoj atmosferi djeca i mladi najbolje savladavaju filmsku pismenost. Sudionike očekuje jedno kreativno filmsko druženje, a rezultat radionice – dokumentarni film imat će prilike pogledati i prijatelji i obitelji polaznika te na taj način i sami dobiti uvid u filmski svijet.

Obrazovne programe u kinu Tuškanac organizira Hrvatski filmski savez, a financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Filmski natječaj: Odnosi i prijateljstva – online i offline