Proljetni ciklus Filmske naSTAVe za srednjoškolce, njihove nastavnike i sve druge zainteresirane održat će se tijekom proljetnog odmora za učenike, od 11. do 15. travnja u kinu Tuškanac, a prijave su otvorene do 7. travnja

Izvor: Hrvatski filmski savez

Nakon uspješnog zimskog ciklusa kojim je ujedno započela proslava 10. rođendana Filmske naSTAVe i u kojem je sudjelovalo više od 240 učenika srednjih škola iz Zagreba, Samobora, Karlovca i Duge Rese, Hrvatski filmski savez pripremio još jednu uzbudljivu filmskoobrazovnu avanturu.

Slavljenički zimski ciklus Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac i online

Proljetni ciklus Filmske naSTAVe za srednjoškolce, njihove nastavnike i sve druge zainteresirane održat će se tijekom proljetnog odmora za učenike, od 11. do 15. travnja 2023. od 10 do 14 sati u kinu Tuškanac, a prijaviti se možete na poveznici. Prijave su otvorene do 7. travnja 2023.

Proljetnim ciklusom obuhvaćeni su razni relevantni filmski naslovi, ali i gosti iznenađenja! U pet dana proljetnog ciklusa polaznici će, uz voditelje i goste programa, imati prilike pogledati pet relevantnih filmskih djela, a potom ih i analizirati prema smjernicama koje se naslanjaju na znanja filmske metodologije i analize.

Filmska naSTAVa jedini je filmskoobrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je pritom potpuno besplatan. Osim srednjoškolcima, program je namijenjen i studentima te srednjoškolskim nastavnicima.

Obrazovne programe u kinu Tuškanac financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Filmski natječaj: Odnosi i prijateljstva – online i offline