Prvo online izdanje scenarističke radionice Palunko namijenjeno je svima koji žele u kratkom roku usvojiti osnove pisanja scenarija. Program je osmislila i vodi scenaristica i dramaturginja Irena Krčelić u suradnji s redateljicom Dalijom Dozet

Izvor: Hrvatski filmski savez

Tijekom pet tjedana programa scenarističke radionice Palunko i ukupno 20 sati vježbe sudionici će kroz praktične zadatke usvajati osnove scenarističkog načina razmišljanja te steći dovoljno prakse i samopouzdanja za samostalno pisanje kraćih scenarija prikladnih za filmsku ili video realizaciju.

Radionica je službeno počela 18. svibnja, no još uvijek se možete uključiti i na internetskoj stranici Palunko.org samostalno krenuti s prvim vježbama izloženima kroz video klipove, kao i predbilježiti se za sudjelovanje na popratnim sesijama uživo na video platformi Zoom.

Program je besplatan, uz prethodnu predbilježbu.

Scenaristički program Palunko namijenjen je svima zainteresiranima za izražavanje putem filma ili videa, bez obzira žele li pohvatati osnove scenaristike radi umjetničkog izražavanja ili potrebe da putem filma ili videa komuniciraju obrazovne i srodne sadržaje.

Program je osmislila i vodi scenaristica i dramaturginja Irena Krčelić u suradnji s redateljicom Dalijom Dozet. Realiziran je pod okriljem Hrvatskog filmskog saveza i uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra te Ureda za kulturu Grada Zagreba.

Od osnivanja 2003. godine scenaristički program Palunko Hrvatskog filmskog saveza profilirao se kao jedan od najaktivnijih centara neformalne scenarističke edukacije u Hrvatskoj.

U sklopu Palunkovih aktivnosti 2015. godine izdan je i prvi hrvatski suvremeni scenaristički priručnik ”Napiši scenarij – osnove scenarističke teorije i prakse” autorice dr. sc. Jasmine Kallay, što je – uz knjigu Branka Belana objavljenu 1960. godine, ”Scenarij – što i kako”, drugi domaći priručnik posvećen scenaristici.

Ovogodišnje, prvo online izdanje scenarističke radionice Palunko, namijenjeno je svima onima koji osnove scenaristike žele usvojiti kroz samostalan rad, uz pomoć video zadataka i vođene podrške na video platformi prikladnoj za e-učenje.

Za više informacija možete se obratiti Ireni Krčelić, voditeljici programa Palunko na  mob +385 99 611 40 90 ili mail irena.krcelic@gmail.com.

Kako napisati scenarij za film