Od 13. do 17. studenog u Mjesnom odboru Trnjanska Savica – Galerija MOTS održat će se radionica ‘Samo nebo nam je granica’, na kojoj će se polaznici moći upoznati se sa svim fazama filmskog procesa i zajedno snimiti kratki film ili video uradak

Izvor: Samo nebo nam je granica

Radionice “Samo nebo nam je granica“, koje provodi udruga Bacači sjenki, namijenjene su onima koji se vole družiti, igrati, zabavljati i kroz igru učiti, one koji su mladi, a stariji od 54 godine, koji znaju ili žele znati kako praviti filmove.

Radionica traje pet dana, od 13. do 17. studenog 2023., svaki dan od 10 do 16 sati, a održava se u Mjesnom odboru Trnjanska Savica – Galerija MOTS, Vladimira Ruždjaka 21, Zagreb.

Do sada su ovakve radionice provedene u Zagrebu, Sinju, Pakracu, Puli i Karlovcu, i na njima je napravljeno 30-ak filmova.

“U filmovima smo prolazi ispod duge, bili svjedoci ljubavne intrige, pa i kako se jedan izgubljeni privjesak vratio vlasnici nakon točno 60 godina; istraživali smo što radi jedna umirovljenica tijekom svog penzionerskog tjedna, radili reklame za postojeće i nepostojeće proizvode i usluge, snimali TV vijesti; učili smo i o povijesti filma i filmskoj profesiji te gledali puno filmova, o njima raspravljali i radili puno drugih zanimljivih stvari”, kažu organizatori.

Polaznici će i ovoga puta u Zagrebu imati priliku upoznati se sa svim fazama filmskog procesa, uključujući snimanje slike, snimanje zvuka, redateljski posao, pisanje scenarija i mnogo više. Kroz timski rad, zajedno će stvarati konačni proizvod – kratki film ili video uradak koji će odražavati njihovu kreativnost i filmsko umijeće.

Filmski planovi – abeceda stvaranja filmskog sadržaja

Radionicu vode Mia Maros Živković, redateljica i snimateljica, koordinatorica programa FROOOM!, te Karlo Vorih, redatelj, mladi filmski autor, voditelj raznih filmskih radionica za odrasle i djecu.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a za polaznike će za vrijeme trajanja radionica biti osiguran topli obrok. Broj mjesta je ograničen na 15 sudionika.

Na radionicu se možete prijaviti ispunjavanjem obrasca na stranici projekta: https://samonebo.eu/prijave/, poslati e-mail na info@bacaci-sjenki.hr ili mare@bacaci-sjenki.hr, ili nazvati Mare na broj +385 99 362 4245, ili Zvonimira na +385 91 114 4278.

Radionicu provode i produciraju Bacači sjenki u suradnji s Mjesnim odborom Trnjanska Savica – Galerijom MOTS, a financijski ih podržava Grad Zagreb.

Priručnik o internetu i društvenim mrežama za osobe treće životne dobi