Animafest Zagreb 2017 u pet dana pokrit će sva područja svjetskog animiranog filma u svojim natjecateljskim, panoramskim, retrospektivnim i tematskim programima

Izvor: Animafest

Od 5. do 10. lipnja u Zagrebu se održava Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb, u sklopu kojeg će u kinima Europa, Tuškanac i Kinoteka te na brojnim drugim gradskim lokacijama biti prikazano 350 umjetničkih animiranih filmova.

Na svečanom otvaranju Animafesta 5. lipnja u kinu Europa dodijeljene su Nagrada za životno djelo Borivoju Dovnikoviću – Bordi, Nagrada za izniman doprinos proučavanju animacije Maureen Furniss, Nagrada za najbolju školu animacije praškoj FAMU te Nagrada za izniman doprinos umjetnosti animiranog filma Međunarodne asocijacije animiranog filma ASIFA-e Jean-Françoisu Laguionieu.

Od najboljih novih filmova do remek-djela prošlosti, Animafest Zagreb 2017 u pet dana pokrit će sva područja svjetskog animiranog filma u svojim natjecateljskim, panoramskim, retrospektivnim i tematskim programima, s posebnim osvrtom na vezu stripa i animacije.

Uz brojna popratna događanja kao što su izložbe, radionice, predavanja, znanstveni simpozij, prezentacije škola, predstavljanja knjiga, site-specific filmovi, Animafest Open Airovi u gradskim parkovima i ulicama, Animafest Zagreb 2017 dočekuje više od 200 uglednih gostiju iz svih krajeva svijeta.

Ulaznice se mogu kupiti online u sustavu Kupiulaznicu.hr te na blagajnama kina Europa, Tuškanac i Kinoteka, a više informacija o programima Animafesta potražite na službenoj stranici festivala.

Nagrade najboljim malim animatorima na 8. VAFI-ju