Projekt SVOJA, koji provode Goethe-Institut Kroatien i Knjižnica i čitaonica Grada Preloga uz financijsku potporu Agencije za elektroničke medije, bit će predstavljen na webinaru za knjižničare i knjižničarke, nastavnice i nastavnike i ostale zainteresirane edukatore 30. studenog 2023. u 10 sati

Pripremila: Ana Dokler

Goethe-Institut Kroatien i Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, uz financijsku potporu Agencije za elektroničke medije te stručnu potporu medijskih pedagoginja Astrid Meckl i Raphaele Müller iz Instituta za medijsku pedagogiju JFF u Münchenu, provode projekt SVOJA, kojem je cilj pridonijeti jačanju svijesti o postojanju rodnih i drugih stereotipa na internetu i društvenim mrežama te poticati samopouzdanje i pozitivnu sliku o vlastitom tijelu u online okruženju za djevojčice i djevojke u dobi od 10 do 16 godina.

Videolekcija o utjecaju društvenih mreža na zadovoljstvo vlastitim izgledom

U sklopu projekta pripremljeni su posteri, metodičke upute i prezentacije te je pokrenuta internetska stranica na kojoj se svi ti materijali mogu preuzeti.

U četvrtak 30. studenog 2023. u 10 sati održat će se webinar za knjižničare i knjižničarke, nastavnice i nastavnike i ostale zainteresirane edukatore, na kojem će projekt SVOJA predstaviti Maja Lesinger, ravnateljica Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, Lara Glavić Končar, dizajnerica koja potpisuje grafički dizajn i oblikovanje materijala, i Snježana Božin, voditeljica knjižnice Goethe-Instituta Kroatien.

Na webinaru će biti predstavljeni i sadržaji i materijali pripremljeni u sklopu projekta te primjer nastavnog sata ili radionice na temelju tih materijala.

Poveznica za sudjelovanje na webinaru, koji će se održati putem platforme Zoom je https://us06web.zoom.us/j/85295166023, a naknadno će biti objavljena i snimka.

Iako se na webinar moguće priključiti i bez prijave, sudionici koji do 29. studenog popune prijavni obrazac na poveznici https://forms.gle/HoCATUo9so3HHJRJA dobit će poštom besplatne tiskane postere.

Više o projektu SVOJA saznajte OVDJE.

Zbog medija mladi su nezadovoljni izgledom; medijska pismenost čini razliku