Na webinarima 16., 20. i 21. studenog sudionici će saznati kako umjetna inteligencija može nastavnicima pomoći u svakodnevnom radu, kako korištenje alata umjetne inteligencije može izgledati iz perspektive učenika te koja su etička pitanja u ovom kontekstu

Izvor: CARNET

Ciklus webinara Umjetna inteligencija u školi sastoji se od tri webinara od kojih će se svaki održati u dva termina u istom danu. Korisnici mogu izabrati jutarnji ili večernji termin.

Predavačica je Arjana Blažić, profesorica engleskog i njemačkog jezika s dugogodišnjim iskustvom u razredu. Kao vanjska suradnica radi za European Schoolnet, EU Code Week, Udrugu Suradnici u učenju, CARNET, AMPEU, Lernacon, Europass Teacher Academy, Tempus Public Foundation i druge.

Umjetna inteligencija kao potpora učiteljima i nastavnicima

Webinar Umjetna inteligencija kao potpora učiteljima i nastavnicima održat će se u četvrtak, 16. 11. 2023., u dva termina:

Na ovom praktičnom i interaktivnom webinaru bit će predstavljeni načini na koje umjetna inteligencija može služiti kao potpora učiteljima i nastavnicima u svakodnevnom radu. Polaznici će praktičnim radom naučiti koristiti alate umjetne inteligencije i izrađivati materijale za nastavu i prilagoditi ih za specifične potrebe učenika.

Umjetna inteligencija u razredu

Webinar Umjetna inteligencija u razredu održat će se u ponedjeljak, 20. 11. 2023., također u dva termina:

Na ovom praktičnom i interaktivnom webinaru sudionici će koristeći alate umjetne inteligencije sudjelovati u aktivnostima iz perspektive učenika, a zatim će izraditi materijale za nastavu. Upoznat će se s alatima umjetne inteligencije koji mogu poslužiti kao katalizator za poticanje kreativnosti.

Etika umjetne inteligencije

Posljednji webinar u ovom ciklusu pod nazivom Etika umjetne inteligencije održat će se u utorak, 21. 11. 2023., u dva termina:

Na ovom webinaru raspravljat će se o etičkim pitanjima uporabe umjetne inteligencije i osvrnuti se na potencijale i rizike uporabe obrazovnih alati umjetne inteligencije u nastavnom procesu.

Kreirali smo video uz pomoć umjetne inteligencije pa provjerili informacije

Foto: Andrea Piacquadio, Pexels