Hrvatski školski sportski savez poziva srednjoškolce da se prijave za sudjelovanje u projektu sportskog novinarstva ‘Igram, pišem, lajkam’. Prijave su otvorene do 22. prosinca 2023.

Izvor: Hrvatski školski sportski savez

“Igram, pišem, lajkam”, projekt sportskog novinarstva Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS), vraća se u sportskoj sezoni 2023./2024. i započinje prijavama svih zainteresiranih srednjoškolaca koji ove godine žele postati IPL učenici novinari. Prijaviti se mogu sportskim novinarskim uratkom različitih vrsta.

Više o prijavama saznajte OVDJE.

Prijave traju do petka 22. prosinca 2023., nakon čega stručni žiri odabire 15 finalista koji će biti pozvani na trodnevni novinarski kamp u Poreč na kojem će naučiti glavne značajke sportskog novinarstva, pisati izvještaje sa školskih natjecanja, provoditi intervjue, stvarati sadržaj za društvene mreže te fotografirati i kreirati jednostavne videe. S njima će raditi sportski novinari, sveučilišni profesori, kao i stručnjaci u području društvenih mreža i sportske fotografije te ih pripremiti za uspješno praćenje ostalih državnih prvenstava.

Na državnim prvenstvima finaliste će mentorirati tim Hrvatskog školskog sportskog saveza te ih upućivati u sve zadatke, koji će također biti nadgledani i ocijenjeni. Osim ocjena mentora, bodovat će se i izvještaji napisani tijekom natjecanja, fotografije, aktivnost i angažman na društvenim mrežama saveza i slično.

Na kraju školske godine, nakon svih državnih prvenstava, jedan od finalista će na temelju svega navedenog biti nagrađen i osvojiti titulu najboljeg učenika novinara Hrvatskog školskog sportskog saveza 2024., a svi će finalisti dobiti prikladne poklone i potvrde o sudjelovanju.

Dosadašnje aktivnosti “Igram, pišem, lajkam” novinara pogledajte na YouTube kanalu i društvenim mrežama.

Za sva dodatna pitanja i informacije o projektu i prijavama u novu sezonu, možete se javiti na ipl@skolski-sport.hr ili istražiti društvene mreže Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Videovodič kroz medije: Kako nastaje sportski program