U video prilogu koji je dio online tečaja mobilnog novinarstva, realiziranog u okviru međunarodnog Erasmus+ projekta Youth News Exchange (Y-NEX), studenti novinarstva s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu objašnjavaju koja je uloga novinara

Izvor: Televizija Student


“Novinari vide što je važno za druge ljude i znaju kako im to prenijeti točno, pravovremeno i nepristrano, bez obzira na to koji komunikacijski kanal koriste – tisak, televiziju, radio ili nove medije. Oni izvještavaju o činjenicama od javnog interesa. Uloga novinara pokriva više od pisanja i izvještavanja: oni donose informacije vrijedne objave, informiraju publiku i dopuštaju ljudima da stvore vlastite prosudbe utemljene na činjenicama.

Novinarstvo je uzbudljiva i kontroverzna industrija s vlastitim profesionalnim standardima i etikom. Nove tehnologije promijenile su način rada novinara u medijima, ali temeljne vrijednosti ostale su iste. Novinar je osoba koja ima svoje stavove, ali ih stalno preispituje. ”

Ovo objašnjenje dali su studenti novinarstva s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu u video prilogu koji je dio online tečaja mobilnog novinarstva, realiziranog u okviru međunarodnog Erasmus+ projekta Youth News Exchange (Y-NEX).

Ekipa Odsjeka za novinarstvo Fakulteta političkih znanosti odgovorna je za dio tečaja o novinarskom izvještavanju pomoću pametnih telefona (Mobile journalism storytelling), a cijeli tečaj, koji je upravo u tijeku, traje ukupno 20 tjedana i sastoji se od šest modula.

Upišite besplatni internetski tečaj mobilnog novinarstva