Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji sa školama i pučkim otvorenim učilištima organizirali su za učenike iz Koprivnice, Petrinje, Zaboka i Ivanić-Grada besplatne izvedbe predstave o društvenim mrežama

Piše: Ana Dokler

U sklopu sedmih Dana medijske pismenostiAgencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku organizirali su ukupno sedam izvedbi predstave “Mreža” Teatra Tirena za učenike iz Koprivnice, Petrinje, Zaboka i Ivanić-Grada,

“Mreža” je predstava o društvenim mrežama redateljice Ive Olujić i dramaturginje Nine Horvat, u kojoj se obrađuju teme vezane uz korištenje interneta, digitalnih aplikacija i društvenih mreža, kao što su influenceri, trolovi, govor mržnje, cyberbullying, opasni izazovi, lažne vijesti i posljedice prekomjernog korištenja društvenih mreža. Predstava je namijenjena prvenstveno učenicima viših razreda osnovne škole i početnih razreda srednje škole.

Mreža: predstava o društvenim mrežama za djecu i mlade

Prve izvedbe u sklopu Dana medijske pismenosti održat će se već u petak, 19. travnja u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica, koje tada kroz Dane otvorenih vrata obilježava i 25 obljetnicu djelovanja pod tim imenom. Na dvjema izvedbama tog dana predstavu će gledati učenici Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”, Osnovne škole “Podolice”, Osnovne škole “Braća Radić” i Osnovne škole “Đuro Ester”.

U ponedjeljak, 22. travnja Teatar Tirena posjetit će Petrinju i odigrati predstavu u I. Osnovnoj školi Petrinja te u Osnovnoj školi Mate Lovraka, za učenike tih škola.

Dvije izvedbe predstave održat će se i u Pučkom otvorenom učilištu Zabok u četvrtak, 25. travnja, i to za učenike Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok i Srednje škole Zabok.

U ponedjeljak 29. travnja predstavu “Mreža” će u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad gledati učenici Osnovne škole Stjepana Basaričeka i Osnovne škole Đure Deželića.

Saznajte više o Danima medijske pismenosti 2024.

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI 2024.