U riječkom Art-kinu od 1. do 5. srpnja učitelji, nastavnici i profesori učit će o filmskom jeziku, filmskoj pismenosti u nastavi Hrvatskog jezika prema novom kurikulumu, filmskom stvaralaštvu Dušana Vukotića te zaštiti audiovizualne baštine

Izvor: Art-kino

Od 1. do 5. srpnja 2019. u riječkom Art-kinu održavaju se treći  po redu – Riječki dani medijske pismenosti. Riječ je o programu dodatne neformalne edukacije učitelja, nastavnika i profesora na polju medijske kulture, kao i oblik cjeloživotnog stručnog usavršavanja za sve one koji kod djece i mladeži razvijaju medijsku pismenost.

U pet dana programa ovogodišnjih Riječkih dana medijske pismenosti renomirani predavačiDejan Durić, Marina Zlatarić, dr. Hrvoje Turković i Carmen Lhotkaprovest će polaznike predavanjima i praktičkim vježbama s puno primjera kroz sljedeća područja: temelji filmskog jezika, primjena filmske pismenosti u nastavi Hrvatskog jezika prema novom kurikulumu, filmsko stvaralaštvo Dušana Vukotića te zaštita audiovizualne baštine.

Riječki dani medijske pismenosti  djeluju u sklopu aktivnosti i programa Art-kina uoči 2020. godine, kada će grad Rijeka ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture, a održavaju se u okviru projekta Dječja kuća, jednog od programskih pravaca Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Sudjelovanje u programu je besplatno, a prijaviti se možete na mail: barbara.zupicic@art-kino.hr ili mobitel: 091 555 8447.

Filmske projekcije i radionice u sklopu dječjeg festivala Tobogan