U Centru za mlade Varaždin u prvoj polovici srpnja održat će se radionica animiranog filma za djecu te radionice animiranog i eksperimentalnog filma za mlade, članove organizacija civilnog društva i osobe zaposlene u sustavu odgoja i obrazovanja

Izvor: VANIMA

Varaždinski Filmsko-kreativni studio VANIMA i ove godine, petnaesti puta za redom, organizira besplatne ljetne radionice, koje će se održavati od 1. do 14. srpnja u Centru za mlade Varaždin na adresi Petra Preradovića 4.

Radionicu animiranog filma za djecu od 9 do 12 godina vodit će voditelji VANIME, a polaznici će napraviti kratku animiranu minijaturu na zajednički odabranu temu. Radionica će biti održana od 1. do 5. srpnja u jutarnjim satima.

‘Kad imaju slobodu, mladi animatori bave se i kontroverznim temamama’

VANIMA je partnerska organizacija na projektu “Svi smo mi kultura” koji provodi s Udrugom mladih Varaždinski underground klub – V.U.K., te ostalim partnerskim organizacijama, a projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Svi zainteresirani mogu se uključiti u dvije besplatne radionice.

Tako će radionica eksperimentalnog filma biti održana u suradnji s udrugom “Izvan fokusa”, a namijenjena je svim zainteresiranim mladima,  ali i članovima organizacija civilnog društva. Radionicu će vodit Marko Mikšić, a polaznici će snimati DSLR fotoaparatom, dok će u  montaži pripomoći suradnik Ivan Stjepan Lucić. Ovo je jedinstvena mogućnost za sve zaljubljenike u fotografiju i audiovizualne djelatnosti da svoje fotoaparate nauče koristiti i kao alat za snimanje videouradaka. Polaznicima će primarni zadatak biti usavršiti snimateljske vještine kroz različite snimateljske zadatke. Trajat će od 5. do 7. srpnja u popodnevnom terminu.

Radionica animiranog filma za odrasle namijenjena je zaposlenima sustavu odgoja i obrazovanja i članovima organizacija civilnog društva koji žele naučenu vještinu prenijeti djeci i mladima s ciljem upoznavanja s osnovama animacije.  Radionica će se sastojat od teorijsko-metodičkog dijela i praktičnog rada. Održat će se od  od 8. do 11. srpnja u kasnijim popodnevnim satima. Radionicu će voditi dugogodišnja pedagoginja u području medijske kulture, osnivačica i voditeljica VANIME Dubravka Kalinić Lebinec.

Svi zainteresirani mogu se javiti putem maila vanima@vanima.hr , ili na broj mobitela 091/917-7666 (Ana Sever, voditeljica aktivnosti udruge). Polaznici će sve ostale informacije dobiti 28. lipnja, nakon formiranja grupa.

Otvorene prijave za 21. Školu medijske kulture ‘Dr. Ante Peterlić’