Filmovi koje su snimili srednjoškolci, studenti i ostali polaznici radionice stop-trik animacije u osječkom Video klubu ‘Mursa’ bit će prikazani 7. srpnja u popratnom programu 16. Gastro film festivala

Izvor: Video klub “Mursa”

U lipnju je u prostorima Video kluba “Mursa” u Osijeku prvi puta održana je “See/Touch/Try” radionica stop-trik animacije, namijenjena u prvom redu srednjškolcima, studentima, ali i ostalima zainteresiranima, koji su imali  priliku okušati se u osmišljavanju i izradi animacije u stop-trik tehnici.

Radionica je nastala kao plod neprekidnog dvadesetogodišnjeg rada s djecom i mladeži, te kao sljedeća razvojna stepenica “See&Feel” formata radionica koje je osječki Video klub “Mursa” razvio i počeo izvoditi prije pet godina; tada u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom u Osijeku.

Prvo su sa polaznicima obrađene teme samih osnova animacije, a zatim je slijedio vođeni pregled i analiza radova gdje su predstavljeni različiti pristupi i mediji korišteni za stop-trik animacije. Nakon toga smo pristupili osmišljavanju ideja i analizi njihovih izvedivosti. Tada su polaznici krenuli u izvedbu svojih ideja. Polaznike su kroz radionicu vodili dugogodišnji klupski autori i voditelji mnogih radionica, Aleksandar Muharemović i Nataša Dorić.

Radovi polaznika bit će prikazani 7. srpnja 2018. u popratnom programu 16. Gastro film festivala (Dom tehnike, Trg Jurja Križanića 1), a nakon toga će biti dostupni na Youtube kanalu Video kluba “Mursa”.

Više informacija o projekciji radioničkih filmova, kao i samom Gatro film festivalu uskoro ćete moći pronaći na Facebook stranici Video kluba “Mursa”.

Radionica je sufinancirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Osječki osnovnoškolci na praznicima snimali filmove u stop-trik animaciji

Video klub “Mursa” neprekidno djeluje već  45 godina, dok Sekcija animiranog filma pri Video klubu “Mursa” aktivno djeluje bez prestanka već  10 godina. Djelatnost sekcije je pretežno usmjerena na edukaciju djece i mladih na polju animacije te  im na taj način omogućuje da se izraze kroz formu animiranog  filma.