U sklopu 6. Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino, 21. studenog od 13 do 17 sati u zagrebačkom kinu Urania održat će se radionički program ‘Od kina do učionice’, namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima koji se u svojem radu bave filmom i medijima

Izvor: KinoKino

Od kina do učionice radionički je program posvećen metodici nastave kratkometražnog filma i koncipiran je tako da sudionicima, na primjerima kvalitetnih filmskih naslova i uz teorijsku podlogu, pruži metodičke alate kojima će moći organizirati tematski školski sat bilo unutar satnice kulture i medija u nastavi Hrvatskog jezika, bilo korištenjem filma kao nastavnog sredstva za druge predmete i međupredmetne sadržaje.

Online platforma za gledanje hrvatskih kratkih filmova

Osim za predavače hrvatskoga jezika, program je pogodan i za nastavnike Likovne kulture i Povijesti umjetnosti, odgajatelje, školske knjižničare, voditelje školskih filmskih družina, studente nastavničkih studija i sve druge odgojno-obrazovne djelatnike koji se u svojem radu bave filmom i medijima.

Program se razvio kao nastojanje KinoKina da, još od 2016. godine, sustavno prati tijek implementacije kurikularne reforme i da dugoročno gradi suradnju audiovizualnog i odgojno-obrazovnog sektora u cilju povećanja kvantitete i kvalitete filmske nastave te stručnog usavršavanja za filmsku umjetnost i medijsku kulturu.

Ovogodišnje je izdanje programa Od kina do učionice tematsko i bavit će se metodikom nastave i poetikom igranog filma, kao i igranofilmskim stvaralaštvom, a predavači su stručnjaci u području razvoja filmskog obrazovanja i filmske pismenosti, Ana Đordić i Uroš Živanović.

Prijavite se!

Radionički program održat će se 21. studenog od 13 do 17 sati u kinu Urania u Zagrebu. Sudjelovanje je besplatno, a prijave se primaju do nedjelje, 14. studenog, putem obrasca dostupnog na ovoj poveznici: bit.ly/KinoKino2021.

Zbog ograničenog broja mjesta i epidemiološke situacije, organizatori vas mole da se prijavite ako ste sigurni da ste u mogućnosti sudjelovati, i to u cjelokupnom programu, od 13 do 17 sati. Nakon isteka roka prijave dobit ćete potvrdu o rezerviranom mjestu. Ako ipak nećete moći sudjelovati, organizatori vas mole da pravovremeno otkažete kako bi vaše mjesto mogli prepustiti osobama na listi čekanja.

Sudjelovanje je moguće samo uz važeću COVID-potvrdu, a u prostoru Uranije obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Kontakt: info@kinokino.hr

Ključevi filma: pitanja za dešifriranje svakog igranog filma