Do 5. svibnja možete se prijaviti na radionice u Kino klubu Sisak namijenjene osnovnoškolcima, srednjoškolcima, roditeljima i nastavnicima

Izvor: Kino klub Sisak

Kino klub Sisak organizira još jednu seriju radionica pod nazivom “Medijska pismenost”. Projekt je skup radionica medijske pismenosti organiziran za djecu, roditelje i učitelje. Svrha radionica je osnažiti želju mladih za kritičkim mišljenjem i povećati medijsku pismenost općenito.

Radionice će se provesti pod stručnim vodstvom Ane Đordić, Martine Mladenović, Kristine Kovačević, Ognjena Andrića i Matije Holjevca.

Radionice obuhvaćaju teme poput sigurnosti na internetu, medija i dječjeg razvoja, nasilja u medijima i prepoznavanja stereotipa, kritički osvrt na film i filmsku umjetnost, pisanje filmske kritike i objavu članka u medijima.

Glavni cilj programa je stvoriti poticajno okruženje u kojem najmlađi i roditelji mogu razmjenjivati ideje i iskustava koja proizlaze iz konzumacije medija, te stvaranje jasnih i čvrstih temelja za kritičko konzumiranje medijskog sadržaja. Kroz radionice se također želi potaknuti djecu, učitelje i roditelje da se bave kulturom i filmom.

Prijave za radionice otvorene su do 5. svibnja i šalju se putem linka www.kks.hr/prijava-na-radionicu/. Prijaviti se mogu učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i roditelji učenika.

Projekt provodi Kino klub Sisak uz sufinanciranje Agencije za elektroničke medije.

Preuzmite knjižicu sa savjetima za korištenje medija u obitelji