Kakva je to tehnika i po čemu je posebna otkrit će direktor fotografije Luka Matić na radionici u organizaciji Filmske RUNDE, u Galeriji Waldinger u Osijeku 5. i 6. svibnja

Izvor: Filmska RUNDA

Filmska RUNDA poziva starije osnovnoškolce (i one koji se tako osjećaju) na besplatnu radionicu Camere Obscure!

Kakva je to tehnika i po čemu je posebna otkrit će direktor fotografije Luka Matić, potičući polaznike na kreativan rad samostalnim stvaranjem. Uz tu analognu fotografsku avanturu polaznici će imati priliku istražiti svijet oko sebe i zauvijek ga zabilježiti na fotopapir, naučiti nešto novo i pri tom se odlično zabaviti.

“Camera Obscura je najprimitivniji fotografski aparat, ali je odličan alat za shvaćanje korijena i temelja fotografije i filma. Što se tiče same radionica, namijenjena je višim razredima osnovne škole, makar se mogu javiti i mlađi i stariji entuzijasti. Radionica neće biti posebno usmjerena na povijest i fiziku, već na praktični rad, eksperimentiranje i igranje sa samom Camerom Obscurom.

Prvi dan će biti namijenjen upoznavanju s polaznicima i kratki uvod u povijest Camere Obscure i principe i shvaćanje njena rada te fotografiranje jednog grupnog portreta. Na samu radionicu ću donijeti nekoliko camera, ali će polaznici prvi dan složiti i jednu na samoj radionici da vide kako to izgleda. Drugi dan će raditi individualno fotografije s camerom; znači ugrubo, prvi dan će biti namijenjen grupnom, a drugi individualnom radu“, kaže voditelj radionice.

Radionica se održava u prijepodnevnim satima 5. i 6. svibnja 2018. u Galeriji Waldinger u Osijeku. Prijave s imenom, godištem i kontaktom roditelja svi zainteresirani mogu poslati na filmskarunda@gmail.com do 4. svibnja 2018. Broj polaznika je ograničen.

Za dodatne informacije posjetite stranicu filmskarunda.com ili se javite na filmskarunda@gmail.com.