U sklopu 11. Filmske naSTAVe održavaju se i dvije filmske radionice za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole. Odvijat će se svaki dan od 2. do 6. travnja od 9 do 13 sati u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu. Sudjelovanje je besplatno, a prijave traju do 29. ožujka, ili do popunjenja mjesta

Izvor: Hrvatski filmski savez

Otvorene su prijave za radionice igranog i dokumentarnog filma koje će se, u sklopu 11. Filmske naSTAVe, odvijati od 2. do 6. travnja  2024. (od utorka do subote) od 9 do 13 sati u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu na adresi Gundulićeva 55.

Radionice su namijenjene starijim osnovnoškolcima – od 5. do 8. razreda. Dok će radionicu igranog filma voditi David Gašo, višestruko nagrađivani mladi redatelj, radionicu dokumentarnog filma vodit će Karlo Vorih, jedan od tvoraca poznate online serije Videobox i član udruge Blank_filmski inkubator. Radionice se za vrijeme obnove kina Tuškanac odvijaju u zagrebačkoj Privatnoj umjetničkoj gimnaziji, domu Filmske umjetnosti kao obaveznom predmetu.

Filmski natječaj ‘Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima’

Radionice su kombinacija teorijskog i praktičnog dijela, djeca uče o teoriji filma te ovladavaju osnovnim pojmovima koje zatim koriste prilikom izrade filma. Rezultat radionice, svoj film imat će priliku pokazati svojim roditeljima. Cilj radionice je razvoj filmske pismenosti i upoznavanje filmskog jezika, što se u toj mladoj dobi najbolje potiče kreativnošću i stvaralaštvom.

Mjesta na zimskom ciklusu radionica animiranog filma popunila su se u svega 5 dana, stoga požurite ispuniti prijavnicu za proljetni ciklus radionica.

Prijaviti se možete putem poveznice najkasnije do 29. ožujka: https://filmskanastava.hfs.hr/prijave-travanj-2024-radionice/

Za sve dodatne informacije i upite, obratite nam se e-poštom na obrazovni@hfs.hr

Filmska naSTAVa jedinstven je program na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju – jedini je filmsko-obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je uz to potpuno besplatan. Osim primarno srednjoškolcima, program je namijenjen i studentima te srednjoškolskim nastavnicima. Na Filmsku naSTAVu možete se prijaviti na poveznici: https://filmskanastava.hfs.hr/prijava-2024/

Proljetni ciklus Filmske naSTAVe u prvom tjednu travnja

Filmsku naSTAVu organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca i kinom Kinoteka. Program radionica za osnovnoškolce organizira se u partnerstvu s Privatnom umjetničkom gimnazijom u Zagrebu.

Program se održava uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba te uz pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.