Na radionicama ‘Filmski valovi – zvukom osjećamo’, koje će se održati 29. listopada i 5. studenog u Zagrebu, djeca će uz voditelje Vandu Kreutz i Tina Dožića istraživati važnost i mogućnosti stvaranja i korištenja zvuka u filmu

Izvor: Filmska početnica

Novi besplatni ciklus radionica Filmske početnice pod nazivom “Filmski valovi – zvukom osjećamo” namijenjen je djeci u dobi od od 10 do 12 godina.

Ciklus od dvije radionice, 29. listopada i 5. studenog od 12:30 do 14:30, održat će se u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34, Zagreb.

Voditelji su Vanda Kreutz i Tin Dožić, a u ovom ciklusu radionica naglasak je na zvuku u filmu i kroz dva termina pruža se uvid u razumijevanje tog važnog osnovnog elementa filma kojeg ponekad nismo potpuno svjesni. Gledajući zanimljive i dobi primjerene filmske primjere, polaznici će razumjeti što je to zvuk i što u nama pokreće, zašto je važan te gdje i kako ga koristimo ne bismo li potaknuli razne emocije kod gledatelja. Zvuk umiruje, plaši, uznemirava, potiče osjećaj mržnje ili simpatije, ali ima i funkciju u najavi, odjavi i u pojašnjavanju filmskih scena. Slušajući zvukove koji ih okružuju, djeca će na radionici bilježiti što čuju. Stvorit će vlastite “zvučne likove” koristeći razne predmete i uređaje, slušati i stvarati izvore svjetla i pretvarati ih u zvuk, stvarati sjene i efekte koristeći uređaje poput grafoskopa te će crtajući svirati i sve to dokumentirati mikrofonima i snimačima zvuka.

Sve što je potrebno za pohađanje radionica jest prijaviti se što prije i rezervirati svoje mjesto. Za prijavu je potrebno preuzeti OBRAZAC na internetskoj stranici Filmske početnice te ga ispunjenog poslati na: filmskapocetnica@restarted.hr, a po prijavi ćete dobiti sve dodatne informacije.

Program Filmske početnice provodi organizacija Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

Za dodatne informacije i upite, pošaljite mail na: branka@restarted.hr.

Što vam je potrebno za dobar zvuk u filmu?