Od rujna do listopada ponedjeljkom navečer u Centru mladih Ribnjak održavat će se radionica filma i animacije namijenjena djeci starijoj od 9 godina. Vodit će je Anja Pletikosa i Niko Radas, a kotizacija za ukupno 9 radionica je 20 eura

Izvor: Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – Loft

“Lutka, film, kazalište” novi je radionički program kojim se djeci uzrasta od 9 godina na dalje žele prenijeti osnovne ideje o multidisciplinarnosti suvremenih umjetničkih praksi s naglaskom na filmski medij i njegove dodirne točke s ostalim umjetnostima.

Osnovna ideja programa je sudionicima ponuditi dublje uvide u stvaralačke procese koji u suvremenoj umjetnosti nerijetko rezultiraju novim hibridnim formama i multidisciplinarnim odnosno transdisciplinarnim rješenjima. Na taj način se reinterpretira i proširuje uobičajena radionička podjela na filmske / dramske / glazbene radionice te potiču oni stvaralački mehanizmi koji zahtijevaju kolektivni rad i suradnju, lateralno razmišljanje i podjelu odgovornosti te kod svakog djeteta potiču one vještine koje u njemu već postoje ili pak razvijaju posve nove.

Radionica će se održavati ponedjeljkom od 18.30 do 20 sati od 9. 9. do 11. 11. 2024. u prostorima Centra mladih Ribnjak.

Kotizacija za deset susreta iznosi 20 eura, a mjesto možete osigurati na https://core-event.co/events/radionica-lutka-film-kazaliste-b4eb/

S pitanjima se možete javiti na uoloft@gmail.com.

O voditeljima radionice:

Anja Pletikosa od 2014. aktivno sudjeluje u umjetničkom i kulturnom radu na nezavisnoj sceni u Zagrebu. Kao dramaturginja te autorica adaptacija ili autorskih izvedbenih tekstova sudjeluje u nastajanju dvadesetak cjelovečernjih predstava. Kao pedagoginja osmislila je i vodila različite umjetničke radionice za djecu i odrasle u kojima kombinira više polja svog umjetničkog i humanističkog interesa – kazalište, tekst, film, animaciju (lutaka, objekata). Članica je HZSU-a.

Niko Radas diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2004. godine radi na Klinici za psihijatriju Vrapče kao stručni suradnik i provodi terapiju umjetnošću. Uz razne klasične likovne tehnike koje koristi u radu, pokrenuo je filmsku radionicu u kojoj, zajedno s pacijentima, snima animirane i dokumentarne filmove. Trenutno producira svoj drugi profesionalni animirani film, nakon “Neobične kupke gospodina Otmara” koji je nastao u suradnji s pacijentima i osvojio brojne nagrade.

Kako nastaje animirani film: tradicionalna, stop i 3D animacija