U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, od 20. do 24. veljače od 10 do 14 sati u maloj dvorani kina Tuškanac održavat će se radionica animiranog filma namijenjena osnovnoškolcima. Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno, a prijave traju do 15. veljače ili do popunjenja kapaciteta

Izvor: Hrvatski filmski savez

Mnogi školarci željni su filmskog znanja i svoje slobodno vrijeme tijekom praznika odlučuju kvalitetno provesti sudjelujući na Filmskoj naSTAVi. To potvrđuje činjenica da se na svaki od ciklusa prijavi više od 200 školaraca, dok se neki vraćaju i utvrđuju gradivo više puta.

10. rođendan Filmske naSTAVe i prijave za novi ciklus

 

I dok i dalje traju prijave za teorijski dio programa Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac i online, sada su otvorene i prijave za radionicu animiranog filma u kinu Tuškanac!

Radionica je namijenjena osnovnoškolcima, a odvijat će se od 20. do 24. veljače od 10 do 14 sati u maloj dvorani kina Tuškanac. Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno.

Radionički program zamišljen je kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera i rada na terenu. U takvoj atmosferi djeca i mladi najbolje savladavaju filmsku pismenost. Polaznike očekuje jedno kreativno filmsko druženje, a rezultat radionice – animirani film imat će prilike pogledati i njihovi prijatelji i obitelji te na taj način i sami dobiti uvid u filmski svijet.

Prijavite svoju djecu na radionicu animiranog filma u zimskom ciklusu do 15. veljače 2022. na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/BiRFN7SzrTcuMJKr7

Filmsku naSTAVu organizira Hrvatski filmski savez uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba te uz pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Kako nastaje animirani film: tradicionalna, stop i 3D animacija