Uz besplatne online projekcije filmova za djecu i radionicu izrade stripa, u sklopu ovogodišnje Pulice u kaputu održat će se i konferencija o medijskom obrazovanju djece predškolske dobi

Izvor: Kino Valli

U organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival i Kina Valli, a u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Pule i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, od 23. do 28. ožujka održat će se šesto izdanje popularnog programa za djecu Pulica u kaputu. Program donosi pet kratkometražnih i pet dugometražnih, većinom animiranih filmova, a na rasporedu se nalaze još i dvije obiteljske pustolovine te jedan dokumentarni film.

Cjelokupni program održat će se online, potpuno je besplatan i omogućen za praćenje na razini cijele Hrvatske.

Poveznice za pristup filmovima svakodnevno će se objavljivati u 9 sati ujutro i biti dostupne 48 sati. Svi su filmovi podnaslovljeni, a pojedini naslovi s oznakom dobi 5+ imat će opciju čitanja podnaslova. Naslovi i raspored filmova dostupni su na na mrežnoj stranici Kina Valli, u kategoriji Filmski program.

Video lekcija: Kako gledati animirani film

Dodatak programu je i besplatna online radionicaCrta – crtež – strip” koja će se održati putem Zoom aplikacije, od 24. do 28. ožujka, od 17 do 19 sati, pod vodstvom pulskog ilustratora Vibora Juhasa. Radionica, na kojoj će polaznici usvojiti osnove izrade stripa, namijenjena je uzrastu od 8 do 14 godina. Maksimalan broj polaznika je 15, a upute za prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Kina Valli (Crta – crtež – strip) i zaprimaju se do ispunjenja kapaciteta.

Konferencija ‘Medijsko obrazovanje djece predškolske dobi’

Tijekom Pulice u kaputu, u četvrtak 25. ožujka od 10 sati, putem Zoom aplikacije održat će se i online konferencija pod nazivom Medijsko obrazovanje djece predškolske dobi, namijenjena stručnjacima u sustavu predškolskog obrazovanja, ali i onima koji rade s djecom u nižim razredima osnovnih škola, kao i drugoj zainteresiranoj nestručnoj javnosti. Cilj konferencije je pronalaženje adekvatnih alata medijskog obrazovanja i promišljanje važnosti i uloge medijskog odgoja djece od njihove najranije dobi.

Marina Gabelica, docentica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu održat će izlaganje o holističkom pristupu razvoju filmske pismenosti, odgojiteljice iz zagrebačkog Dječjeg vrtića Pčelica Jelena Alpeza i Maja Radošević govorit će o fotografiji kao alatu za poticanje medijske pismenosti, a Ivana Jakobović Alpeza, voditeljica programa udruge Djeca susreću umjetnost, izlagat će na temu “Filmska pismenost u predškolskoj dobi: svjesno i vođeno gledanje uz praktične aktivnosti”. Moderatorica konferencije bit će Tanja Miličić, voditeljica Kina Valli.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji mogu se prijaviti putem e-mail adrese prijava@pulafilmfestival.hr i dan uoči konferencije na e-mail će zaprimiti pristupni link.

Više informacija o cijelom programu 6. Pulice u kaputu dostupno je na poveznici.

Program filmske pismenosti za predškolce, njihove odgojitelje i roditelje