Prizma – udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti jedan je od partnera u organizaciji treninga ‘Look Sharp: deconstructing fake news’ te traži troje sudionika iz Hrvatske. Prijaviti se možete do 25. srpnja

Izvor: udrugaprizma.hr

U okviru Erasmus+ treninga “Look Sharp: deconstructing fake news”, 37 sudionika iz Češke, Francuske, Estonije, Italije, Mađarske, Nizozemske, Rumunjske, Grčke, Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva, Švedske i Hrvatske okupit će se nadomak grada Nice na Azurnoj obali, od 17. do 26. listopada 2018.

Ciljevi treninga uključuju razvijanje kompetencija i znanja o medijskoj pismenosti, korištenje alata za analizu medijskog sadržaja i prepoznavanje lažnih vijesti (fake news). Više o programu pročitajte u InfoPacku i rasporedu aktivnosti.

Osim samog treninga, sastavni dio projekta čine pripremne i diseminacijske aktivnosti, navedene u InfoPacku, u kojima su sudionici obvezni sudjelovati.

Udruga Prizma partner je u organizaciji projekta te traži troje sudionika iz Hrvatske. Za prijavu je potrebno pročitati izjavu o sudjelovanju, ispuniti prijavni obrazac (priloženo u InfoPacku) i poslati ga koordinatoru (MITRA France) na paul_smulski@hotmail.com, uz kopiju na info@udrugaprizma.hr. Kriterij pri odabiru sudionika bit će motivacija te iskustvo u radu s mladima. Prijave se zaprimaju do 25. srpnja 2018.

Projekt je sufinanciran programom Erasmus+ Europske unije. Troškovi smještaja i prehrane pokriveni su u cijelosti, a troškovi putovanja do maksimalnog iznosa od 275€.

Dezinformacije na internetu jedan su od glavnih izazova Europske unije