Uoči Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkog filma koja će se u listopadu održati u Osijeku, srednjoškolci i studenti mogu sudjelovati na besplatnoj trodnevnoj radionici na kojoj će svladati osnove filmskog stvaranja te osmisliti, snimiti i montirati najavnu špicu revije

Izvor: Filmska RUNDA

Ovogodišnja ŠPICA radionica Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkog filma, održat će se od 30. rujna do 2. listopada u Kulturnome centru Osijek, a zamišljena je kao cjelodnevni susret tijekom kojeg će polaznici svladati osnove filmskoga stvaranja razvojem i snimanjem vlastite festivalske špice.

Voditelj radionice je nagrađivani student filmske režije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu David Gašo.

Radionica je besplatna i nije potrebno predznanje, a namijenjena je srednjoškolcima i studentima.

Susreti će pratiti hodogram trodnevnoga filmskog seta koji će obuhvatiti sve etape produkcije, a polaznici će se moći opredijeliti za male sektore režije, kamere, tona i montaže kako bi uspješno oživjeli zajedničku ideju.

Nakon razrade ideja polaznici će sami osmisliti, snimiti i montirati sadržaj buduće najavne špice 7. Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkog filma, koja će se održati 14. i 15. listopada 2022. u Osijeku.

Zainteresirani se mogu prijaviti na filmskarunda@gmail.com najkasnije do 28. rujna 2022. s kratkim motivacijskim pismom. Uz motivacijsko pismo treba navesti i svoj kontakt (ime, broj mobitela, e-mail i godinu rođenja). Odabrani polaznici povratno ćemo dobiti detaljnan program radionice.

ŠPICA radionica organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade “Kultura nova” i Grada Osijeka. Dosadašnje rezultate Špica radionice možete pogledati na službenoj stranici Filmske RUNDE.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole