Sisački Star Film Fest, međunarodni festival kratkog filma mladih autora, održat će se ove godine od 29. do 31. kolovoza, a prijave za natjecateljski program otvorene su do 19. svibnja. Autori u dobi od 18 do 35 godina mogu prijaviti svoje filmove u trajanju do 20 minuta

Izvor: Star Film Fest

Star Film Fest i Kino klub Sisak pozivaju sve mlade autore kratkometražnih filmova da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u natjecateljskom programu ovogodišnjeg, jedanaestog izdanja Star Film Festa.

Na festival svoje filmove mogu prijaviti osobe koje imaju najmanje 18 godina i koje nisu starije od 35 godina u trenutku godine proizvodnje filma. Prijaviti se mogu dokumentarni, igrani, eksperimentalni, animirani i industrijski filmovi, pri čemu film mora biti produciran u protekle dvije godine (nakon 1. 1. 2022.), a prijavljeni filmovi ne smiju biti duži od 20 minuta.

Filmovi se prijavljuju putem online servisa FilmFreeway, a detalji o prijavama, uvjetima i specifikacijama mogu se pronaći u pravilniku festivala koji se nalazi na službenim stranicama SFF-a.

U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, prijave pristigle iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore se ne naplaćuju. Prijave su otvorene do 19. svibnja 2024.

Filmski natječaj ‘Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima’

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg jubilarnog izdanja, Star Film Fest ove godine održava se 11. put, a prethodne godine obilježile su, uz najbolje od kratkih filmova, i brojne izložbe, radionice, koncerti te panel rasprave i predavanja.

Star Film Fest je međunarodni filmski festival koji se održava u Sisku te za cilj ima mobilizirati svježe, produktivne, talentirane mlade umjetnike i pružiti im priliku i prostor na filmskom platnu za predstavljanje  svojih djela široj javnosti uz širenja kulture kratkog filma na području Sisačko-moslavačke županije.

Za prošlogodišnje, deseto izdanje Star Film Festa stiglo je 978 prijava filmova iz cijelog svijeta, od kojih je njih 38 prikazano u sklopu službenog natjecateljskog programa.

Nagrade mladim autorima na 10. Star Film Festu

Star Film Fest održava filmsku kulturu u Sisku i okolici te u svoj rad i program uključuje sve uzraste i široku lokalnu zajednicu, a zaljubljenicima u film omogućuje gledanje filmskih projekcija na javnim autentičnim gradskim lokacijama. Grad Sisak je tijekom potresa 2020. godine izgubio sve kino dvorane te su Star Film Fest i Kino Klub Sisak od tada jedni od glavnih nositelja filmske kulture u gradu.