Do 15. srpnja mladi filmaši mogu na Dubrovnik Film Festival prijaviti svoje animirane, igrane, dokumentarne i eksperimentalne filmove koji govore o okruženju u kojem žive, njihovim problemima, ali i svim lijepim stvarima koje ih nadahnjuju

Izvor: Dubrovnik Film Festival

Dubrovnik Film Festival (DUFF) – Festival filma djece i mladih zemalja Mediterana ove godine održava se deseti put, od 14. do 17. listopada. Jubilarni 10. DUFF nosi slogan “Time to celebrate” i organizatori se nadaju da će ove godine uživo uspjeti u Dubrovniku okupiti stotinjak djece i mladih i njihovih mentora te uživati u njihovom filmskom stvaralaštvu.

Do 15. srpnja mladi filmaši mogu na Festival prijaviti svoje filmove koji govore o okruženju u kojem žive, njihovim problemima, ali i svim lijepim stvarima koje ih nadahnjuju, putem platforme FilmFreeway.

Uvjete za prijavu pronađite ovdje: http://duff.kinematografi.org/2021/04/29/duff21pravila/

Natjecatelji se dijele u dvije dobne skupine: do 15 godina i 16 do 20 godina.

Nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog film, filma slobodnog žanra te za najbolji tematski film – ove godine na temu različitosti, uz apsolutni Grand prix festivala i dvije nagrade publike: najbolji film uopće i najbolji animirani film prema izboru djece.

“Ako imate do 20 godina i bavite se filmom, videom, ili ste član filmske družine, ne razmišljajte već nam se pridružite i vi ove godine u Dubrovniku te provedite nezaboravna četiri filmska dana s nama!”, poručuju organizatori Festivala – Javna ustanova u kulturi Kinematografi Dubrovnik, Udruga za promicanje medijske kulture Luža i Udruga Škola filma Šipan.

Više informacija potražite na službenoj stranici DUFF-a.

Mediji i moji osjećaji: najbolji filmovi srednjoškolaca