Filmska revija mladeži i Four River Film Festival održat će se ove godine od 12. do 16. rujna, a do 1. lipnja mladi filmaši od 14 do 20 godina mogu prijaviti svoje igrane, animirane, dokumentarne i filmove slobodnog stila

Izvor: Hrvatski filmski savez

Prošle godine Filmska revija mladeži proslavila je veliki 27., a Four River Film Festival 15. rođendan. Cjelotjedna je proslava okupila 200 međunarodnih gostiju i 4.000 gledatelja, a od preko 1.500 prijavljenih – u natjecateljskom programu prikazana su 63 filma.

Sada su otvorene prijave za 28. Filmsku reviju mladeži i 16. Four River Film Festival (FRFF) – međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu, koji će se održati od 12. do 16. rujna 2023. u Karlovcu.

S više od 308.786 korisnika koji su pratili program diljem svijeta, sa sigurnošću se može reći da su Festival i Revija postali svjetski centar srednjoškolskog filma i prava odskočna daska za mlade filmaše.

Pored projekcija srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, svake se godine u Karlovcu organizira i popratni program s radionicama i masterclassovima, okruglim stolovima i debatama, predstavljanjima partnerskih organizacija, izletima i nastupima glazbenih bendova te večernjim projekcijama profesionalnog filma. Svake večeri filmovi se prikazuju na drugoj rijeci: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri.

Prijaviti se mogu mladi filmaši od 14 do 20 godina s filmovima završenima prije 1. siječnja 2023. Mogu se natjecati u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil.

Prijave se primaju putem platforme FilmFreeway do 1. lipnja 2023. na poveznici: https://filmfreeway.com/FourRiverFilmFestival

Selekcijsku komisiju za 28. Filmsku reviju mladeži i 16. Four River Film Festival čine dr.sc. Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije, filmski kritičar Boško Picula i direktorica fotografije Dinka Radonić.

Ostale uvjete sudjelovanja i više o festivalu pronađite na službenoj stranici Revije i Festivala: www.frff.com.hr

Filmski natječaj: Odnosi i prijateljstva – online i offline