22. Škola medijske kulture ‘Dr. Ante Peterlić’ održat će se u Varaždinu od 18. do 28. kolovoza, a prijaviti se možete do 15. lipnja na novoj internetskoj stranici Škole

Izvor: Hrvatski filmski savez

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti, upoznati se s filmskom teorijom, kao i ostalim aspektima medijske kulture u Hrvatskoj i u svijetu. Također, Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekta medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj, kroz koji je u 21 godinu postojanja prošlo više od 2700 polaznika.

5 najboljih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj

Današnje je društvo u potpunosti društvo medija, stoga je pravo vrijeme da svi, a pogotovo mladi i njihovi roditelji, odgajatelji i profesori posvete posebnu pažnju medijskoj pismenosti, jer bez znanja o medijima svi se pojedinci prepuštaju konzumiranju medijske kulture bez kritičkog odmaka. Također, medijska kultura obavezni je dio nastave Hrvatskog jezika u školama, dok je učenje o medijima daleko od onoga što se na prvi pogled čini.

Svi profesori, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele o filmu učiti, usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati  s najvećim filmskim profesionalcima mogu se prijaviti do 15. lipnja 2020. godine putem prijavnice.

U deset intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, video radionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu te upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Od 18. do 28. kolovoza 2020. Varaždin će opet postati pravo filmsko središte, stoga požurite jer prijave traju do 15. lipnja, a broj polaznika je ograničen.

Više saznajte na novoj internetskoj stranici Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” 

Kako osnovati filmsku družinu u školi?