Udruga Bacači sjenki tijekom proljetnih praznika u Zagrebu organizira Frooom! filmske radionice za djecu i mlade. Radionice traju pet dana, od 11. do 15. travnja, s nastavom od 9 do 15.15 sati i ručkom oko 12.30, uz mogućnost dolaska od 8 i odlaska do 16 sati

Izvor: Frooom!

Radionice filmske škole za djecu i mlade Frooom! u organizaciji udruge Bacači sjenki održat će se tijekom proljetnih praznika, svaki dan od utorka, 11. travnja do subote, 15. travnja u zagrebačkoj Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz, u Ulici Franje Račkoga 4.

Uz standardni program početnih i naprednih radionica, ovoga puta održat će se i dvije majstorske.

U suradnji s regionalnom platformom Od malih nog(u) i LOFT-om (Lutkarska organizacija koju fakat trebamo) Frooom! je za mlade ljubitelje filma i kazališta pripremio majstorsku radionicu KAZALIŠTE (za djecu i mlade) U FILMU, koju vodi nagrađivana dramaturginja i spisateljica Anja Pletikosa.

Druga majstorska radionica zove se ANALOGNO – DIGITALNO i na njoj će polaznici s redateljem i dramaturgom Ivorom Glavašem uroniti u svijet prošlosti, ali i sadašnjosti te istraživati filmsko i fotografsko snimanje kroz analogne i digitalne kamere uz teoriju i puno prakse. Kao pravi profesionalci pozabavit će se osvjetljenjem, pokretom kamere i izgradnjom kadra, otkriti čaroliju snimanja te vidjeti koliko je zapravo zahtjevan, ali i kreativan rad s kamerom u teško kontroliranim uvjetima.

Radionice traju cijeli dan, uz mogućnost dolaska od 8 sati. Razigrana nastava traje od 9 do 15.15 sati, s ručkom oko 12.30. Djeca mogu ostati i slobodno se igrati uz nadzor voditelja do 16 sati. Za više informacija i prijave na radionice, posjetite https://www.frooom.eu/shop/ ili https://www.frooom.eu/prijave/. Do 6. travnja traje popust za ranu uplatu.

Podršku FROOOM! programu daju Kreativna Europa potprogram MEDIA, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Agencija za elektroničke medije, Grad Zagreb i OŠ dr. Ivan Merz, a udrugu Bacači sjenki podržava Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Djeca se ovdje igraju, raspravljaju, uče i stvaraju