Dubrovački filmski festival (DUff), koji organiziraju Kinematografi Dubrovnik i Škola filma Šipan, ove se godine održava od 17. do 20. listopada, a prijave za natjecateljski program otvorene su do 15. srpnja. Djeca i mladi do 20 godina mogu prijaviti svoje animirane, dokumentarne, igrane i filmove slobodnog stila

Izvor: Dubrovnik Film Festival

Filmski festival djece i mladih DUff koji već tradicionalno sredinom listopada u Dubrovniku okuplja mlade zaljubljenike u filmsku umjetnost otvorio je i službene prijave za svoje novo izdanje.

Natjecateljski dio trinaestog DUffa održati će se od 17. do 20. listopada 2024., a prijave se zaprimaju putem platforme Filmfreeway zaključno sa 15. srpnja.

DUff je festival koji okuplja djecu istih godina, ali iz različitih zemalja, sredina, drukčijeg socijalnog statusa i načina života, koji kroz film – najjači medij progovaraju o okruženju u kojem žive, svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.  Prilika je to za mnoge od njih da se po prvi put susretnu sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja s kojima dijele iste interese, ali i našoj djeci da upoznaju životne prilike druge djece kroz njihov rad.

Filmske ‘priče s interneta’ hrvatskih osnovnoškolaca

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine – mlađe od 15 godina te mlade do 20  godina, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog i slobodnog žanra. Ovogodišnji slogan “Like a movie – but better” vezan je uz tematsku kategoriju u kojoj se ove godine kroz filmove tematiziraju sva lica prijateljstva. Uz Grand prix festivala dodjeljuje se i nagrada publike, koja može birati svog favorita u dvorani ili online.

Pored natjecateljskog programa, organizatori festivala Kinematografi Dubrovnik i Škola filma Šipan i ove će se godine pobrinuti za bogat popratni program. Na DUff-u ćete tako moći uživati u popratnim projekcijama odabranih naslova, sudjelovati na nekoj od  filmskih radionica, predavanja, zajedničkom izletu, druženju, ali i dobiti priliku da upoznate zaista bogatu kulturnu baštinu grada domaćina.

Ako ste mladi zaljubljenik u filmsku umjetnost koji se bavi filmom, videom, ili ste član filmske družine, ne razmišljajte – pošaljite prijavnicu za selekciju, jer je to preduvjet da se pridružite brojnim mladima koji su sve ove godine imali priliku sudjelovati na  festivalu i stvarati uspomene.

Više o pravilima i prijavama saznajte na službenoj stranici DUff-a.

Srednjoškolski filmovi o iskustvima mladih na internetu