Prvu radionicu u sklopu projekta “Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje” vodi dugogodišnja novinarka Hrvatskog radija Silva Celebrini, koja će sudionicima približiti kako kritički gledati na izvještavanje medija

Izvor: Udruga Zamisli

U sklopu projekta “Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje” u utorak, 13. listopada, od 17 do 20 sati, održava se prva radionica posvećena temi medijske pismenosti i povjerenja u medije. Zbog epidemioloških mjera, radionica se održava putem platforme Zoom.

Radionicu će voditi Silva Celebrini, dugogodišnja novinarka na 1. programu Hrvatskog radija koja će sudionicima približiti kako kritički gledati na izvještavanje medija.

Projekt “Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje” zajednički provode Udruge Zamisli i Maštara u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, a projektne aktivnosti održavat će se u Centru za mlade Grada Zagreba.

U sklopu projekta predviđeno je održavanje ukupno osam radionica na teme medijske pismenosti, borbe protiv lažnih vijesti, istraživačkog novinarstva i suzbijanja dezinformacija. Kroz osam radionica, osam poznatih hrvatskih novinara podijelit će svoja iskustva u navedenim područjima i kroz interaktivne elemente usmjeriti sudionike k lakšem snalaženju u medijima.

Svi zainteresirani za prvu radionicu mogu se prijaviti putem poveznice do ponedjeljka, 12. listopada u 20 sati.

Projekt financijski podržava Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

Materijali za uvođenje kritičkog vrednovanja izvora u učionice