Ovog vikenda u sklopu Festivala o pravima djece u zagrebačkom kinu Cinnestar Avenue Mall bit će prikazana tri nagrađivana obiteljska filma. Ulaz je besplatan, samo je potrebno rezervirati mjesto

Piše: Ana Dokler

“Već osam godina kroz Festival o pravima djece potičemo djecu da se izražavaju, educiraju i stvaraju. Festival je fokusiran na jednake mogućnosti za svu djecu, pravo izražavanja i participaciju. Jednako nam je važno podsjetiti na filmsku umjetnost i kino kao mjesto kvalitetno provedenog slobodnog vremena za cijelu obitelj”, izjavila je Tatjana Aćimović, umjetnička direktorica Festivala na svečanom otvorenju 7. listopada.

Naglasak na odnosu roditelja i djece

Đurđica Ivković, zamjenica predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, jednog od partnera Festivala, također je istaknula važnost odnosa u obitelji: “Kroz programe ovogodišnjeg festivala želimo podržati dobar odnos između roditelja i djece, koji je vjerojatno najvažniji odnos u životu svake osobe.”

Upravo o važnosti odnosa s djecom u najranijoj dobi, govori inspirativan brazilski dokumentarni film “Početak života”, koji će biti prikazan na svečanoj hrvatskoj premijeri zakazanoj za 13. listopada.

Prave filmske obiteljske pustolovine

Priliku za obiteljski odlazak u kino za sve nudi festivalski program Dobre vibracije u sklopu kojeg će, u zagrebačkom kinu Cinnestar Avenue Mall biti prikazana tri nagrađivana obiteljska filma.

U petak 14. listopada u 17 sati možete pogledati film “Otok tajni”, u subotu 15. listopada u 13 sati film “Pačja pustolovina”, a u nedjelju 16. listopada, također u 13 sati, film “Upomoć, smanjio sam obitelj”. Svi su filmovi preporučeni za djecu od osam godina na dalje, titlovani su na hrvatski i, kao i ostali programi Festivala o pravima djece, prilagođeni osobama s oštećenjima vida i sluha.

Radionice za tinejdžere i predškolce

Tijekom vikenda 15. i 16. listopada održavaju se i dvije zanimljive radionice: “RECI TV – radionica vloganja” namijenjena tinejdžerima koji žele naučiti kako pronaći zanimljivu temu za vlog, kako je obraditi, snimiti i montirati te “Igramo se priče” na kojoj će predškolci i njihovi roditelji naučiti kako osmisliti i ispričati svoju priču.

Sve projekcije i radionice u sklopu 8. Festivala o pravima djece su besplatne, samo je potrebno rezervirati mjesto na internetskoj stranici festivala, u inbox na Facebook stranici Festivala, ili na mail program@festivalopravimadjece.org.