Donosimo vam video koji je povodom Svjetskog dana slobode medije, koji se obilježava 3. svibnja, snimila ekipa Televizije Student

Izvori: Agencija za elektroničke medije, Televizija Student,

S ciljem podizanja svijesti o važnosti slobode medija Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 3. svibnja Svjetskim danom slobode medija, podsjećajući svjetske vlade na pravo na slobodu izražavanja.

Istovremeno se ovim danom obilježava godišnjica Deklaracije iz Windhoeka, izjave o principima slobodnih medija koju je sastavila skupina afričkih novinara 1991. godine u Windhoeku, u Namibiji, s ciljem zaštite temeljnih prava slobodnog tiska.

Svjetskim danom slobode medija promiču se temeljna načela slobode medija kako bi se obranila njihova neovisnost i odala počast novinarima koji su izgubili živote tijekom svog rada. Ovo je dan kada se potiču inicijative u korist slobode medija i procjena stanja o slobodi medija u svijetu.

Povodom Svjetskog dana slobode medija ekipa Televizije Student snimila je ovaj prilog u kojem o slobodi medija, novinarstvu i novinarskoj etici u Hrvatskoj danas te o studentskim medijima govore doc. dr.sc. Igor Kanižaj, glavni urednik Radija Student Ivan Vlašić, glavni urednik studentskih novina Global Igor Weidlich, glavni urednik Televizije Student Igor Mirković, prof. dr.sc. Gordana Vilović te studenti novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Mia Planinić, Ivor Zvonimir Kruljac, Petra Šimunović, Eugenija Prša i Mislav Pislek.

Ključne vještine za ‘post-truth’ eru: kako prepoznati lažne vijesti