Na završnoj konferenciji projekta European Youth News Exchange (Y-NEX) bit će predstavljen novi program izobrazbe i obrazovna platforma za mobilno novinarstvo te servis za širenje i razmjenu vijesti, fotografija, audiomaterijala i videomaterijala 

Izvor: hrt.hr

Hrvatska radiotelevizija (HRT) organizira završnu konferencija projekta European Youth News Exchange (Y-NEX) koja će se održati 25. rujna u HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić.

Na završnoj konferenciji bit će predstavljeni rezultati dvogodišnjega projekta – novi program izobrazbe za mobilno novinarstvo, obrazovna platforma za mobilno novinarstvo (MOJO MOOC) te servis European Youth News Exchange (Y-NEX). Riječ je o otvorenome mrežnom servisu i platformi koja okuplja mlade novinare obučene za mobilno novinarstvo, a služi za širenje i razmjenu vijesti, fotografija, audiomaterijala i videomaterijala koje su stvorili mladi te koji su namijenjeni ponajprije mladima, posebno osjetljivoj kategoriji nezaposlenih.

Upišite besplatni internetski tečaj mobilnog novinarstva

Protekle dvije godine HRT Akademija kao vodeći partner, inicijator i koordinator uspješno je sudjelovala u provedbi EU projekta European Youth News Exchange (YNEX) koji se financira iz fondova Europske unije u sklopu programa Erasmus+. Svi partneri u projektu (Hrvatska radiotelevizija, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet politickih znanosti i Telecentar iz Hrvatske, Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology iz Irske, Universitat Autònoma de Barcelona iz Španjolske te ATIT BVBA iz Belgije) sve svoje bogato iskustvo u formalnome i neformalnome obrazovanju i osposobljavanju, poduzetništvu, medijskoj i informacijskoj pismenosti, audiovizualnoj proizvodnji te informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji usmjerili su u realizaciju ovoga jedinstvenog projekta i postavljanje temelja za njegovu održivost, korištenje i buduću nadogradnju.

Sudjelovanje je na konferenciji besplatno uz prethodnu najavu s pomoću sljedeće poveznice: https://www.eventbrite.com/e/y-nex-final-conference-zagreb-tickets-35876479516?aff=es2.

Detaljnije informacije o projektu Y-NEX dostupne su na stranici projekta.

Što znači biti novinar?