Natjecateljski dio Dubrovnik Film Festivala – međunarodnog filmskog festivala djece i mladih održat će se ove godine od 13. do 16. listopada, a mladi filmaši svoje filmove mogu prijaviti do 15. srpnja

Izvor: Dubrovnik Film Festival

Otvorene su prijave za jedanaesto izdanje mađunarodnog filmskog festivala djece i mladih DUff 2022. Nakon prošlogodišnjeg jubilarnog izdanja, festival će se ove godine održat u tjednu od 10. do 16. listopada, dok će natjecateljski dio trajati od 13. do 16. listopada, a sve pod sloganom “We like to movIe it!”

Dječji film o borbi za rodnu ravnopravnost – pobjednik 10. DUFF-a

Organizatori pozivaju sve mlade filmaše da svoja djela koja govore o okruženju u kojem žive, njihovim vlastitim problemima, ali i svim lijepim stvarima koje ih nadahnjuju prijave na dubrovački festival.

Prijave traju do 15. srpnja, a odvijaju se preko platforme FilmFreeway: https://filmfreeway.com/DUFF-cro.

Nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog filma, slobodnog žanra te ona za najbolji tematski film – ove godine na temu slobode, uz apsolutni Grand prix festivala i nagradu publike.

DUff već jedanaest godina zajedničkim snagama organiziraju Ustanova Kinematografi Dubrovnik te udruge Luža i Škola filma Šipan uz svesrdnu pomoć i podršku vrijednih volontera, ali i mladih kreativaca.

“Ako imate do 20 godina i bavite se filmom, videom, ili ste član filmske družine, ne razmišljajte, već nam se pridružite ove godine u Dubrovniku te provedite nezaboravna četiri filmska dana s nama”, poručuju organizatori.

Priručnik ‘Uvod u filmski jezik’ za osnovne i srednje škole